Foto: Lennart Weibull
Riven kyckling och kokossallad.

Riven kyckling och kokossallad

4,5 (2 röster)

Riven kyckling och kokossallad är perfekt att göra av kycklingens bröstfiléer. Den här salladen år lätt att variera i hetta genom mängden chili. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

– En god grej att göra av bröstfiléer som jag ofta får över när jag styckar hel kyckling, eftersom lårfiléerna är så mycket lättare att använda. Jag kokar filéerna och river dem i bitar med händerna och blandar med en god dressing eller i en god grytbas. Den här salladen är inte så stark och man kan lätt ta bort chilin. Kidsen brukar gilla att ringla i sig nudlarna, och kokosdressingen slurpar de i sig med lätthet, säger Tove Nilsson.

Riven kyckling och kokossallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 schalottenlökar, små, klyftade
  • 100 g glasnudlar
  • 2.5 dl kokosgrädde, gärna savoy
  • 2.5 msk fisksås
  • 2 tsk palmsocker, eller råsocker
  • 2 dl plockade örter, t ex dill, sweet basil, vattenkrasse,koriander
  • thaichili
  • 0.5 dl jordnötter rostade , hackade
  • 1 lime, pressad saft

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM