Publicerad:
Uppdaterad:

Detroit fortsatt i fritt fall: ”Ett mentalt test för oss”

Har bara vunnit 2 matcher av de senaste 20

Av: Felix Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Motown-hockeyns forna glansdagar är i skrivande stund ett minne blott för Red Wings. I natt kom lagets sjätte raka förlust efter att Lightning visat tydlig klasskillnad på hemmaplan.

– Vi får inte låta de här resultaten tynga ned oss, det har hänt lite för många gånger i år, säger tränare Jeff Blashill efter matchen.

De välbehövliga puckstudsarna lyser med sin frånvaro för Detroit.

Inte ens med en utvilad och storspelande Jonathan Bernier i mål lyckades rödvingarna hålla emot nattens anstormning i Tampa.

Burväktaren stoppade 37 av 39 projektiler, men matchen kom att sluta 2–1 till Lightning efter att Victor Hedman spelat fram Brayden Point i tredje.

Resultatet innebär att Detroit bara vunnit 2 av sina 20 senaste matcher och laget ligger fortsatt överlägset sist i hela ligan.

– Det är ett mentalt test för oss. Vi måste hitta ett sätt att släppa våra sista matcher och fokusera på de kommande istället, säger Blashill.

Ett annat lag som åkte på en ordentlig kalldusch inatt är Arizona. Ökenrävarna ledde länge mot Dallas med 2–0 men i tredje vaknade Stars till liv och smällde in fyra puckar.

Mattias Janmark hade en av dessa och John Klingberg assisterade på en annan. I Coyotes bidrog Carl Söderberg med en assist även han.

Nattens kanske främsta prestation stod dock Floridas Jonathan Huberdeau för. I en frejdig batalj med Montreal noterades Panthersstjärnan för två mål och två assist. De båda målen kom dessutom inom 35 sekunder efter varandra.

Det blev avgörande i hemmalagets 6–5-seger. Anton Strålman noterades för en passningspoäng på det sista av Huberdeaus mål.

Foto: Steve Nesius / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: