– Det ska bli skönt att logga ut från tyckonomin ett tag

Podden ”Lilla drevet” tar paus när Ola Söderholm går på föräldraledighet

avAnna Andersson

Publicerad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

”Lilla drevet”, Aftonbladet kulturs succépodd, tar en paus.

Anledningen är att producenten Ola Söderholm ska vara föräldra­ledig.

Ola Söderholm från ”Lilla drevet”.
Ola Söderholm från ”Lilla drevet”.

Hur länge blir ni borta?

– Vi blir helt borta i tre månader. Från och med februari och fram till sommaren ska jag vara mestadels föräldraledig men jobba litegrann så utgångstipset är att jag producerar ett Lilla drevet varannan vecka då.

Hur känns det att ta paus?

– Jag tänker att det ska bli skönt och logga ut från flödet och tyckonomin ett tag. Men kanske kommer jag bara bli uttråkad och börja twittra maniskt.

När det blev känt att ni skulle pausa ställde Nöjesguiden frågan ”hur ska nu folk veta vad de ska tycka?” Hur SKA folk nu veta vad de ska tycka?

– Brukar det vara så tydligt vad vi tycker i Lilla drevet? Jag känner mig ganska osäker så Nöjesguiden får gärna förklara för mig vad de tycker att jag tycker.

Du har ju länge lyft klimatfrågan och nu börjar den få luft under vingarna. Är det inte trist att inte delta i debatten då?

– Nä, jag kommer att få möjlighet att säga det jag eventuellt har på hjärtat så småningom. Diskussionen om implikationerna av klimatkollapsen kommer ju inte vara någon trend som kommer och går under min föräldraledighet.

Sista podden före uppehållet är en live­podd. Vad kan du berätta om den?

Jonatan Unge, Moa Lundqvist och jag livepoddade i tisdags och onsdags på Stockholms nation i Uppsala och Chinateatern i Stockholm. Vi pratade bland annat om åtalet om folkrättsbrott mot Lundin Petroleum, utrotningen av ryggradsdjur och Timbros syn på kolonialism.

Vilken podd tycker du man ska lyssna på medan ni är borta?

– Den jag är mest inne på just nu är Chapo Trap House som är en arg, rolig amerikansk vänsterpodd, så får tipsa om den.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Podcast