Wangle: ”Haha, det är bara att njuta...”

TRAV

Han startade med 60 (!) meters tillägg.

Han är tio år gammal – men ändå helt överlägsen.

On Track Piraten – Sveriges största sagohäst just nu.

Jag satt och väntade och väntade på den där riktigt vassa prestationen på V75.

Så kom den tillslut.

Och den kom ifrån On Track Piraten – igen.

Trots 60 meters tillägg och tufft motstånd så var On Track Piraten helt överlägsen under slutvarvet. Hästen, som tog sin 30:e seger på V75, gick på knock-out tillsammans med Rikard N Skoglund. Haha, det är bara att njuta äver On Track Piraten.

– Jag är mycket stolt över att jag fick chansen, kommenterade kusktalangen.

Och just Skoglund är en talang som slagit igenom något oerhört under 2018.

Honom kommer vi höra mycket om då han börjat få köra riktigt bra hästar på slutet.

Men nu återgår vi till On Track Piraten, hur är det möjligt att gång på gång leverera sådana här insatser i högsta klassen på V75? Dessutom fixade hästen att en spelare i Hedemora vann 9,7 miljoner kronor. Dubbel lycka!

Här är Sportbladets plusbetyg från V75

On Track Piraten / Rikard N Skoglund: För första gången i karriären fick talangen chansen att köra den svenske profilhästen. Och han gjorde det med bravur, Rikard N Skoglund. Han kör med en frän pondus i loppen och gör inte många misstag. On Track Piraten då? Ja, han är bara helt överlägsen på V75 så länge han inte möter den yttersta eliten. Det bara är så. Sveriges sagohäst nummer 1.

Xanthis Brazil: Spelades till klar favorit på V75-spelet trots en knepigt spår 2 i volt. Men Nicklas Westerholm gjorde inga fel, tog en lugn start och sedan krossade hästen rubbet. Att vinna från dödens på V75 är alltid riktigt bra och det märks på Westerholm att det här är en ny klassklättrare. Westerholm börjar få ordentligt snurr på stallet igen och det är läge att rygga talangen framöver. Så här var det ifjol också, och då vann han med i stort sett allt.

Roheryn: Wow, vilken utveckling det här sexåriga stoet har haft sista månaderna. Flera segrar på V75 har inneburit stora prissummor in på kontot, men insatsen i V75–2 under lördagen var nog den bästa på mycket länge. Hästen fick dra tåget men var ändå överlägsen och gav inte favoriten Ural en chans. Timo Nurmos och Jorma Kontio, hört den förr?

Sippson: Har ni sett en 55-oddsare vinna lättare på V75 någon gång? Inte jag... Hästen krossade allt motstånd och Ulf Eriksson körde resolut hela loppet igenom. Sippson imponerade, även fast motståndet kanske inte var det bästa, så gjorde hästen ett av sina bästa lopp i karriären. Spelarkåren var chockad, men det var inte tränaren och kusken direkt.

Heavy Sound: Stjärnhäst rakt igenom, men visst, det var inte den rätta spänsten i loppet i dag. Dock, som kollega Nybrink kommenterade, att vinna trots att vara på topp är klassigt och jag kan inte annat än att hålla med. Jag tror på vintervila nu, det är hästen förtjänt av och jag tycker att det är bättre att ladda inför nästa år nu. Pass upp, eliten!

Ural: Det är enkelt att placera den här rubriken idag, tyvärr. Ural underpresterade och såg inte alls bra ut, inget tryck och travade dåligt. Så kan det vara i bland. Nya tag helt enkelt. Vi vet ju hur bra hästen är.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hedemora