Victor Nilsson Lindelöf

Lindelöfs succé – kan få fina priset

Svensken en av tre nominerade

avAndreas Käck

Victor Nilsson Lindelöf, 24, har visat fin form på senare tid.

Nu kan han prisas – som ”månaderns spelare”.

”Framtiden ser ljus ut”, skriver Manchester United på sin hemsida.

Det har gått upp och ner för Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United den här säsongen, men på senare tid har den svenske landslagsmannen visat fin form och varit en av klubbens mest framträdande spelare.

– Jag känner mig bra. Jag är alltid glad när jag spelar. Jag vill alltid hjälpa laget och bidra på alla sätt jag kan. Det är alltid bra för mig att spela så jag är väldigt nöjd för tillfället. Inte med resultaten, men jag vill fortsätta att försöka hjälpa laget på de sätt jag kan, sa han efter Champions League-matchen mot Juventus förra veckan.

Kan få fint pris

Nu kan 24-åringen belönas med ett fint pris.

Han är en av tre spelare som klubben nu nominerat som kandidat till ”oktober månads bäste spelare”.

”Även om han bara spelat tre matcher den senaste månaden, så har svensken verkligen fått förtroende och beröm av tränaren José Mourinho. Han hanterade det svåra testet mot Juventus extremt bra och var nog lagets bäste spelare den kvällen på Old Trafford. Mittbacken hade bara otur som inte fick vara med och fira en seger mot Chelsea, och var sedan utmärkt i 2-1-segern mot Everton, där han visade aggressivitet kombinerat med lugn. Han visar tecken på att han acklimatiserat sig fullt ut och framtiden ser ljus ut för 24-åringen”, skriver man på sin hemsida.

De andra två nominerade är Paul Pogba och Anthony Martial.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM