Otäcka ansiktsskadan i världens tuffaste liga

avLinus Norberg

HOCKEY

Simon Courcelles skar upp hela ansiktet

1 av 3 | Foto: SUN MEDIA/ALL OVER PRESS
Varning för starka bilder.

Den kallas världens tuffaste hockeyliga.

Här är skräckbilden som bevisar varför.

Simon Courcelles, 27, fick sitt ansikte uppskuret i en match och höll på att svimma när han såg sig själv i spegeln.

– Jag blev helt grön i ansiktet, säger han till TVA Sports.

Courcelles är lagkapten i Thetford Mine Isothermic i North American Hockey League, LNAH, en av de lägre kanadensiska hockeyligorna med lag enbart baserade i provinsen Quebec.

New York Times uppmärksammade ligan för några år sedan och kallade den för världens tuffaste hockeyliga. Bland annat placerar myndigheter personer som hamnat i fel riktning i livet i ligalagen.

"Skrek att ringa ambulans"

I New York Times artikel räknade man ut att det i snitt uppstår 3,2 slagsmål per match. Om du tycker att det är mycket bråk i NHL har den ligan i jämförelse bara 0,6 slagsmål per match enligt samma artikel.

I lördags fick Courcelles veta varför LNAH är så tuff.

I en match mot Trois-Rivières Vikings träffades 27-åringen av en skridsko rakt i ansiktet – och fick hela kinden uppskuren.

– Jag visste bara att jag hade fått en stor smäll på käften och att jag blödde mycket. Men plötsligt hörde jag min bror (Sebastían, som spelar i samma lag) skrika att någon skulle ringa ambulans, säger Courcelles till TVA Sports.

Ska spela redan på fredag

Han fördes akut till sjukhus och såret var så stort att det inte gick att sys, utan Courcelles opererades i två timmar.

Efteråt höll han på att svimma när han fick se sig själv i spegeln.

– Efter operationen såg jag ärret. Jag blev helt grön i ansiktet, säger Courcelles som också bevisar varför han själv hör hemma i världens tuffaste liga.

– Jag ska spela match på fredag igen med ansiktsskydd. Det är mitt mål. Men läkarna vet ännu inte om jag kommer att få några följder av skadan.