Foto: Thinkstock
Auberginegratäng med mozarella och parmesanost.

Aubergine – Paolo Robertos goda gratäng

4 (21 röster)

Auberginegratäng – melanzane al forno. ”Den lilla touchen av parmesan gör att man alltid klämmer i sig en bit för mycket när den här maträtten dyker upp på bordet hos mina fastrar”, säger Paolo Roberto.
Den härligt smakrika gratängen passar både som ensamrätt eller tillsammans till exempel kyckling.

Aubergingratäng

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 auberginer, medelstora
  • 2 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl parmesan, riven
  • 125 g mozzarella, i små bitar
  • olivolja, till stekning
  • 0.8 tsk salt
  • Tomatsås

  • 250 g krossade tomater
  • 0.5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 basilika, strimlade
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • parmesan, till servering

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM