”Leder loppet runt om – spikar på DD i kväll”

Expertens DD-tips – tisdag 29 januari

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, lördag 26 januari.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets profilers V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Kolla systemen här! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–10–6–11–4–9–7–8–1–5–3.

Kommentar: Antingen är DD-1 helt omöjligt, eller så är det så enkelt som att Cut Him Some Slack leder runt om. Och ju mer vi tänker på saken, desto mer tror vi på det senare alternativet. Det skiljer väldigt lite mellan hästarna och det gör spåren extra viktiga. När det dessutom inte finns någon som på allvar kan göra grovjobbet talar det för att Cut Him Some Slack ska få bestämma i täten.

DD-2

Rankning: 11–1–5–6–8–9–12–7–3–2–10–4.

Kommentar: Zinco Jet föll vi hårt för vid första anblicken och har inte fått någon anledning att revidera vår respekt för hästen. Visst har han fuskat med travet i något lopp, men även då har han svarat för bra insatser. Nu har han en uppgift som är tuff för vilken häst som helst i klassen – dåligt startspår över kort distans. Vi är dessutom inte säkra på att kort distans är det bästa för Zinco Jet. Vi kan inte spika honom härifrån, men vi tror ändå en hel del på honom. Ronzon Face gör comeback. Kan mycket väl leda runt om. U.Bergs Svante har fin form. Dreamlady Glatigne vann på fint sätt från ledningen senast, går bra med ryggresa också.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 2 Cut Him Some Slack.

DD-2: 11 Zinco Jet.

Vem tar spets?

DD-1: Cut Him Some Slack.

DD-2: Zinco Jet.

! Statistikvinnarna

DD-1: Twin’s Fairytail.

DD-2: Zinco Jet.


ARTIKELN HANDLAR OM