Hysén saknas – kan missa EL-matchen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

IFK Göteborgs nyckelspelare ska bli pappa igen

Hysén.
Foto: TT
Hysén.

I morgon väntar ödesmöte i Europa League för IFK Göteborg.

Men storstjärnan Tobias Hysén ska bli pappa vilken dag som helst och är kvar i Göteborg.

IFK Göteborg förlorade hemmamötet med HJK Helsingfors med 1-2 och och måste i morgon vinna returen med minst 2-0 för att gå vidare till Europa Leagues playoff-spel. En tung uppförsbacke i vanliga fall, men den blev än tyngre i dag.

Redan vid avfärden till Finland stod det klart att Gustav Engvall inte skulle vara med, anfallaren skadade knät under matchen mot Jönköping i helgen. Och när spelarna bordade planet kom nästa smäll, Tobias Hysén är inte med på resan.

”Kommer om barnet föds”

Enligt GT ska han bli pappa vilken dag som helst och har därför valt att stanna kvar i Göteborg. Chansen finns dock ännu att anfallaren ska kunna ta ett flyg till Helsingfors i morgon bitti och anlända lagom till matchen. En flygbiljett i hans namn är redan bokad till i morgon.

– Ja, han kommer till Finland i morgon (torsdag) om barnet föds under dagen/kvällen, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson till Fotbollskanalen.

Göteborg åker nu till Finland med en enda anfallare i truppen. Mikael Boman har dock varit lårskadad och har inte spelat sedan den 17 juli.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.