Johan Rheborg

EXKLUSIVT: ”Morran & Tobias” – i explosiv ny trailer

avJoni Nykänen

Johan Rheborg och Robert Gustafsson upprepar sina redan kultförklarade figurer i långfilmen ”Morran och Tobias - som en skänk från ovan”

Tick, tick, tick – booooom!

Nöjesbladet kan explosivt... nej, exklusivt... visa trailern till långfilmen ”Morran och Tobias - som en skänk från ovan” – som ger en känsla av hur hård inspelningen har varit.

– Det går inte att hantera på annat sätt än att vara i god form när man börjar och sen bita jag ihop, hålla huvudet högt göra som man blir tillsagd, säger Johan Rheborg.

Foto: Lasse Allard
"Morran och Tobias" spelas av Johan Rheborg och Robert Gustafsson

Långfilmen om Morran och Tobias, där Johan Rheborg och Robert Gustafsson upprepar sina redan kultförklarade figurer, utlovar explosioner och möjligen även svar som kastar ljus på Tobias barndom.

Nu får vi också reda på vad undertiteln ”som en skänk från ovan” syftar på.

"Jag har inga vänner. Jag har bara Tobias. Han är som en skänk från ovan", säger Morran i trailern som präglas av snabba klipp av förstörelse och galna upptåg. Men precis som det brukar vara med trailers så har vi fler frågor än svar efteråt. Varför har Morran sminkats för att se ut som Heath Ledgers Jokern från ”The dark knight”? Och varför har Morran och Tobias otaliga döda fiskar i köket?

”Verkligheten låg före fiktionen”

Under långfilmens förproduktion brann huset som tittarna bekantade sig med i tv-serien. Något som kom som en chock för filmteamet, och ställde till med stora problem.

– Det kändes som om verkligheten låg strax före fiktionen, skriver Johan Rheborg i ett mejl till Nöjesbladet.

Under inspelningens gång har duon blivit allt mer blåslagna för varje inspelningsdag, vilket Nöjesbladet tidigare har rapporterat om.

– Vi har lyckats tangera vår skadekvot mot när vi spelade in tv-serien, säger Robert Gustafsson i en tidigare intervju med Nöjesbladet.

Johan Rheborgs kropp har också tagit en hel del stryk. Inspelningsdagarna har också varit väldigt långa och krävande.

– Mina ben ser ut som en skärgårdskarta. Det går inte att hantera på annat sätt än att vara i god form när man börjar och sen bita jag ihop, hålla huvudet högt göra som man blir tillsagd, skriver han.

I en intervju med Nöjesbladets Jan-Olov Andersson diskuterar Gustafsson och Rheborg orsakerna till varför ”Morran och Tobias” har blivit en så stor succé.

– Jag vågar påstå att det finns en igenkänning i det här, fast det är så skruvat. Det är ganska rotat i Sverige. Vad gäller yngre tittare så tror jag att de gillar alla fula ord, säger Rheborg.

– Det är lite gränslöst nu, 2016, när det bara finns gränser. Det är befriande, fortsätter Gustafsson.

Filmen har premiär på bio den 26 oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM