Ulf Malmros: ”Jag är färdig med Sally”

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
1 av 4 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Ulf Malmros.

Maria Lundqvist ville göra mer ”Sally” men fick nobben av SVT.

Nu säger originalseriens regissör och manusförfattare Ulf Malmros att även han står över en eventuell nyversion.

– För min del är det där förbi, säger han.

I samband med att SVT började visa tv-serien ”Sally” i repris tidigare i sommar berättade skådespelaren Maria Lundqvist att hon hade stora planer på att återuppliva karaktären med nytt material.

SVT hade redan sagt nej, men Lundqvist och ett produktionsbolag skulle framföra idén för ett par andra kanaler i stället.

Nu säger originalseriens manusförfattare och regissör, Ulf Malmros, att även han känner sig färdig med ”Sally”.

– Jag är faktiskt förvånad över att de sänder den i repris. Som jag kommer ihåg det, jag har inte sett det där på 16 år, så var det inte så många som gillade serien från början ens, säger han.

”Har inte blivit kontaktad”

Ulf Malmros, som sedan ”Sally” (1999) bland annat har regisserat storfilmerna ”Den bästa sommaren”, ”Smala Sussie” och ”Bröllopsfotografen”, har inte varit med i några diskussioner om en nystart.

– Jag har inte blivit kontaktad eller varit inblandad. För min del så är det där förbi. Det var kul då men är ingenting som jag vill fortsätta med, säger han.

Hur ser du på att Maria Lundqvist pitchat idéer om Sally utan att fråga medskaparna av serien först?

– Maria gör som hon vill med Sally, även om det normalt sett är kutym att höra med upphovsmännen om det är okej att göra en fortsättning. Jag önskar henne lycka till, säger Malmros.

Ny storfilm på gång

I stället för att blicka tillbaka på gamla serier ligger Ulf Malmros fokus på framtiden.

I höst är det premiär för hans nya storfilm ”Flykten till framtiden” som han regisserat tillsammans med hustrun Jaana Fomins. Sen väntar ytterligare en säsong av tv-serien ”Ack Värmland”, och nästa sommar börjar, om allt går enligt plan, inspelningarna av en ny långfilm.

– Men den kan jag inte säga något om ännu för allt är inte klart med finansieringen, säger Malmros.

Publicerad:

LÄS VIDARE