Galna segerglädjen: ”Det här är sagolikt”

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Tony Löfqvist.

Amatörtränaren Tony Löfqvist tog sin första V75-seger någonsin.

Då gick han ’bananas’ i tv.

– Wow, det största jag varit med om inom travet. Jag är i himmelen, vrålade 55-åringen.

55-årige Tony Löfqvist har flera gånger bjudit på enorm segerglädje i tv efter att hans hästar vunnit lopp och på lördagen var det dags igen.

Med fyraåringen Vikings Preacher tog man hem Klass II-försöket på Åbytravet och 125 000 kronor.

– Jag förstår inte det där, många står som fågelholkar efter loppen och man vet inte vad som har hänt. Vi måste sälja in travsporten på glädje och känslor – inte på pengar, sa Tony Löfqvist till Trav365 inför lördagens tävlingar.

”Mådde nästan lite illa”

Efter att ha orsakat en omstart så fick kusken Anders Christiansson ta det lite lugnare i den andra vilket gjorde att duon fick en tung inledning i tredjespår men efter 500 meter så kunde man köra sig till ledningen. Därifrån hade man kontroll på loppet trots att jättefavoriten Arch Lane satt utvändigt. För Anders var det här första segern på V75 på 12 år.

– Underbart, helt underbart. Jag har hjälpt Tony så länge och började köra när hästen var 1,5 år och har kört honom på lördagar. Vägen har inte varit spikrak utan upp och ner.

– Har kört V75-lopp innan men det kändes lite pirrigt, jag mådde nästan illa innan jag körde ut, men när man kör ut på banan så släpper det. Jag tyckte jag hade bra koll på Björns häst och Björn burkar ju ha koll på resten av fältet så det var tacksamt. Det är en lättnad, samtidigt som det är glädje att det har gått vägen, sa Anders Christansson i vinnarcirkeln.

”Han är grym”

Tony Löfqvist var inne i ett segerrus och bjöd på sin glädje i tv. Först när han jobbade in sin häst genom att skrika och vråla.

– Håll igång. Jobba, vrålade han.

När sedan Vikens Preacher korsade mållinjen som etta slog han i staketet och bugade mot både hästen och kusken.

– Wow. Det är det största jag varit med om inom travet, jag har aldrig haft en V75-vinnare tidigare. Han är grym, sa han.

”Underbar eufori och segerglädje”

I vinnarcirkeln utvecklade han ytterligare:

– Vi får vara glada när det går bra, hur ska vi annars kunna sälja in travet. Han är underbar, en bamse och han bara går undan. När han är i ordning får de inte lätt med honom. Vi ska göra en Olle Rolls i vinter. Det här är sagolikt.

Reaktioner i sociala medier efter lyckoruset lät inte vänta på sig.

Massvis med gilla-markeringar dök upp och diverse kommentarer. Så här skriver några:

”Finns inget härligare att se än äkta segerglädje”.

”Underbar eufori och segerglädje”.

”Känslan är underbar å det visar han”.

Här kan du se segerloppet igen. (Extern länk)

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN