Malin Berghagen har tröttnat på arga miljöaktivister

”För mig är en ilsken, elak miljöaktivist värre än en snäll bilkörande inte fullt så medveten aktivist”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Malin Berghagen tycker att klimathetsen har gått för långt.

I ett blogginlägg skriver hon att ”en ilsken, elak miljöaktivist är värre än en snäll bilkörande aktivist”.

Instagramkontot ”Aningslösa influencers” håller inte med.

”Att likställa klimatförnekares sanning med vetenskap är beklagligt”, skriver de i ett meddelande till Nöjesbladet.

Malin Berghagens klimatengagemang ”började redan på 90-talet”, skriver hon på sin blogg.

Men nu har hon tröttnat. Sedan extremvärmen i somras upplever hon det som att miljöaktivismen uppnått en nästan aggressiv nivå.

”Vilket förvånar mig. God miljö handlar ju inte bara om den värld som är utanför oss. Utan också den inom oss. Vad vi skapar för känsla i varandra med skuld och dömande. För mig är en ilsken, elak miljöaktivist värre än en snäll bilkörande inte fullt så medveten aktivist. För miljön utanför oss är ett långt projekt”, skriver Malin Berghagen.

Hon skriver vidare att hennes flytt till Mallorca gjorde att flyg blev en ny last, vilket hon kompenserade genom att sälja sin bil och bli noggrannare med vad hon handlade.

”Gör så gott du kan”

Men enligt Malin Berghagen handlar det om att göra så gott man kan.

”För jag värderar inte i hur mycket folk skriker att vi måste vara rädda om miljön. Jag värderar hur mycket vi är empatiska och omtänksamma i ALLT. Från att stänga av vattnet när du borstar tänderna till att dra ner på flygandet. Till att resa dig upp för en äldre på bussen och hämta kaffe till en kollega. Jag älskar att DU gör så gott du kan. Jag tackar för att du försöker att varje dag göra aktiva val för en bättre miljö. På insidan och utsidan”, skriver hon och fortsätter:

Malin Berghagen.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Malin Berghagen.

”Att brinna för miljön är ett hjärtesak. Det har sin rot i omtanke, kärlek och empati. I så mycket det är möjligt. Sedan om de har en så kallad bensinbil det har jag överseende då. Vi alla ska göra så gott vi kan. Och tänka till vart vi kan göra en förändring. Inspirera!! Inte skälla. Och våga gå i det vackra miljötänket både inom och utanför oss. Det hade varit ’Barbros väg’”, skriver hon ihop med en bild på sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

”Beklagligt”

Det anonyma Instagramkontot ”Aningslösa influensers”, där svenska kändisar hängs ut som miljöbovar, köper inte Malin Berghagens resonemang.

”Hon skriver att de som skiter i miljön också har en sanning och att denna ’sanning’ slåss mot klimataktivisternas sanning. Att likställa klimatförnekares sanning med vetenskap är beklagligt”, skriver de i ett meddelande till Nöjesbladet och fortsätter:

”Hon skriver också att förändring sker när många tror på en sak men vetenskapen är entydig. Det handlar inte om att tro utan om att ta till sig fakta och förändra livsstil. Det är därför vi blandar kändisars flygande med folkbildning.”

Publicerad:

LÄS VIDARE