Publicerad:
Uppdaterad:

Här startar hästen som alla pratar om

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Snackhästen kommer ut på banan – går kvallopp

Nu kommer snackhästen Molle C.D. ut på banan.

Hästen som kan springa 1,12-tid i debuten går ett kvallopp på Romme.

För att alla som vill ska kunna se loppet gör Romme ett undantag och lägger loppet senare.

– Jag har lagt Molles kval mellan lopp 2-3, med defilering klockan 19.00, berättar sportchefen Jan Hedrén i ett pressmeddelande.

Foto: ALN

Trav365 har tidigare rapporterat om talangen Molle C.D. Den tvåårige amatörhästen har imponerat rejält och gått supertider på Romme i jobben. Hästen joggade 1.15,5 över 1 640 meter tillsammans med kusken Ulf Ohlsson och hästen leker med miljonhästen Latitud i jobben.

Nu är det klart att hästen kommer gå ett kvallopp på Romme.

– Han har tränat väldigt mycket tillsammans med stallkamraten Latitud men är redan så mycket bättre och starkare än denne att han i nuläget måste gå med en betydligt tyngre vagn för att det ska bli jämnt, säger tränaren Sölve Bäck.

Hittade hästen på stuteri

Han hittade hästen då hans dotter var och fotograferade på ett stuteri. Priset ska inte ens ha varit sexsiffrigt.

– Vi hade inte råd att åka på semester som alla andra. Därför skickade jag min fotointresserade dotter Camilla på fotografering ute hos några av de allra största stuterierna. Och på Skråmsta föll hon pladask för Molle C.D. Vi som egentligen hade tänkt att köpa en fransk häst, om vi nu skulle satsa på en ny unghäst. Inte var han dyr heller, säger Sölve Bäck.

Säljer inte

Tränaren har redan fått flera bud från personer som vill köpa hästen.

– Men den här hästen kommer jag aldrig att sälja säger han.

I vanliga fall går kvalloppen innan de ordinarie tävlingarna , men den här gången gör Romme ett undantag och lägger kvalloppet senare.

– För att så många som möjligt ska kunna ta del av denne snackhäst och kommande superstjärna har jag lagt Molles kval mellan lopp 2-3, med defilering cirka klockan 19.00, berättar sportchefen Jan Hedrén i ett pressmeddelande.

Efter kvalet är det tänk att hästen ska göra debut i ett lopp på Axevalla fredag den 22 juli.

Publicerad:
Publicerad: