Efter förlusten – stallet kritiska till hur kusken körde

Foto: aln
Incredible Accent, till höger i bild, förlorade som storfavorit på Solvalla. Efteråt fick stjärnkusken Jorma Kontio kritik.

avErik Pettersson, Minimedia

TRAV

Jorma Kontio och Incredible Accent förlorade som storfavoriter på V64.

Efter loppet var skötaren missnöjd med kusken.

– Det var lite oväntat att han inte körde undan, som han borde ha gjort, säger hon till TV4 efter loppet.

Foto: aln/montage
Tränare Jouni Vikman kunde knappt tro att sin häst hade förlorat.

Han var omgångens största favorit och mångas spik på V64. Men Incredible Accent tillsammans med Jorma Kontio motsvarade inte favoritspelarnas förväntningar. Det började dock bra och såg bra ut ända till upploppet. Hästen var som väntat snabb från start och kunde enkelt ta hand om ledningen. Väl där fick han bestämma tempot som han ville, men ur den sista svängen såg det segt ut. Från rygg på ledaren kom Erik Adielsson ut med Prince L. som avslutade rappt. Längre ut kom Örjan Kihlström med Marshal Hackstable, även han passerade favoriten. De båda stred men Prince L. sträckte på sig och vann. Efter loppet riktade favoritens skötare kritik mot Jorma Kontio.

– Det var lite oväntat att han inte körde undan som han borde. Han satt med bakvant här i svängen. Jouni (tränaren till hästen som oftast kör hästen själv) kör alltid undan, sa skötaren besviket efter loppet.

Skötaren pratade med Jouni i telefon under loppet, tränarens reaktion över upploppet: ”Va, vann han inte?"

Jorma Kontio intervjuades efter loppet och han var inne på att han valt fel taktik.

– Jag tyckte han var jättefin hela vägen, men det var två hästar som spurtade förbi de sista 200 metrarna, min häst var inte så speedig. Jag hade allt kvar in på upploppet. Det skulle nog ha varit bättre att köra lite tidigare.

”Väldigt tajt”

Erik Adielsson var så klart nöjd med att Incredible Accent inte var som bäst för dagen. Det gynnade honom och framförallt Prince L.

– Han kändes stark hela vägen, direkt när jag lyfte ut honom så kände jag att vi skulle slå Jormas häst, men det väldigt, väldigt tajt i mål, sa han i vinnarcirkeln.