Officiellt: Portugis tar över Brommapojkarna

Foto: BROMMAPOJKARNA
Daniel Majstorovic och nye tränaren Luis Pimenta.

avEmil Carlsvärd

FOTBOLL

Olof Mellberg och Brommapojkarna gick skilda vägar.

I dag presenterades hans ersättare på en presskonferens: 36-årige portugisen Luis Pimenta.

– Det känns bra när en förening och en tränare med samma fotbolls-DNA hittar varandra, säger Pimenta.

För drygt tre veckor sedan blev det klart att Olof Mellberg, samt Azrudin Valentic, inte följer med Brommapojkarna upp till allsvenskan. Tränarna och BP kom överens om att gå skilda vägar.

– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, sa Olof Mellberg då i ett pressmeddelande.

Efter ett par veckor, där det ryktades att Poya Asbaghi, Kjell Jonevret och Andreas Brännström skulle ta över, blev det i dag klart med Mellbergs ersättare. Och det är en doldis för den svenska fotbollspubliken som tar över den allsvenska nykomlingen: 36-årige portugisen Luis Pimenta.

Han presenterades på en presskonferens under onsdagen.

”Vi ska bygga vidare, inte ta bort eller förändra”

– Självklart känns det uppmuntrande när en förening och en tränare med samma DNA hittar varandra. Vi ska bygga vidare på den offensiva, kontrollerande fotbollen som klubben har spelat. Vi ska bygga vidare på den, inte ta bort eller förändra, säger Luis Pimenta i ett pressmeddelande.

SportExpressen var först ut med avslöjandet att Pimenta skulle ta över klubben. Portugisen kommer närmast från uppdraget som huvudtränare för norska Kongsvinger, en klubb han lämnade i december 2016, och har även tidigare tränat Hönefoss i Norge. I vårt grannland har tränaren prisats som “Årets unga tränare” 2016 när han ledde Kongsvinger till deras första cupfinal någonsin.

– Den här klubben har varit fantastisk på att utveckla talanger genom historien, men det är en klubb som nu fokuserar på framtiden, inte bara i spelare utan även för att befästa platsen i Allsvenskan, säger han och fortsätter:

– Jag har jobbat i varje årskull i ungdomsfotboll. Det hjälper mycket i arbetet här i BP för att skapa en röd tråd genom hela föreningen.

”Den profil vi sökt efter”

Sportchefen Daniel Majstorovic är nöjd med klubbens val av tränare.

– Luis är den profil av tränare som vi sökt efter. Stark karaktär. Med en tydlig spelidé. Han är strukturerad, noggrann i sitt arbete där det finns en stor passion och engagemang i det han går in. Det faller in i vår syn på hur vi vill att vår huvudtränare ska vara, säger han.

Pimento har tecknat ett fyraårigt avtal med BP. Samtidigt står det klart att Gonçalo Pereira blir ny assisterande tränare i klubben.

Spelschema Allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM