Kanye West om kollapsen: Var beroende av opioider

avLinn Elmervik

En plastikoperation och ett pillerberoende låg bakom sammanbrottet.

Nu berättar Kanye West, 40, om orsaken till sin kollaps 2016.

– Jag var nerdrogad, säger han till TMZ.

1 av 2 | Foto: Kamil Zihnioglu / TT NYHETSBYRÅN
Kanye West.

I november 2016 fördes Kanye West akut till sjukhus i ambulans efter ett sammanbrott. Rapparen uppträdde oberäkneligt och attackerade personalen på sitt gym innan han fördes iväg för en psykiatrisk utredning. Han tvingades sedan avbryta sina turné.

Nu berättar han för första gången vad som låg bakom kollapsen.

I en uppmärksammad intervju med TMZ säger Kanye West att han genomgick en fettsugning som ledde till att han blev beroende av smärtstillande preparat.

”Tog två tabletter om dagen”

– Jag var nerdrogad. Jag gick på opioider. Två dagar efter att jag slutade med opioder hamnade jag på sjukhus. Jag genomgick en plastikoperation för att jag vill se bra ut för er. Jag vill inte att att ni skulle kalla mig fet så jag gjorde en fettsugning. Och de gav mig opioder, säger han.

Användandet av smärtstillande eskalerade.

– Jag tog två tabletter om dagen då. När jag lämnade sjukhuset, hur många tabletter tror du jag fick? Sju. Jag gick från att ta två tabletter till att ta sju.

Mår bättre nu

West tror att turnerandet och är stressen bidrog till kollapsen. I dag mår han bättre.

– Jag tror att jag är på en starkare plats än jag någonsin var efter sammanbrottet, eller som jag gillar att kalla det ”genombrottet”, säger han i radioprogrammet ”Breakfast club”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanye West