Ekwall stoppades från reklamfilm med fotbollslandslaget

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Patrick Ekwall skulle spela in en reklamfilm för Ica tillsammans med Janne Andersson och Andreas Granqvist – men stoppades av Svenska fotbollförbundet på grund av en intressekonflikt med storsponsorn Svenska spel.

I ett Facebook-inlägg, som Resumé var först att rapportera om, är tv-profilen kritisk mot agerandet.

– Jag tror att Svenska Fotbollförbundet sitter så djupt i Svenska Spels knä att de ibland inte vågar fråga om de får lov att gå på toaletten, skriver Ekwall.

Spelbolag och svensk fotboll har varit en minst sagt het potatis de senaste veckorna med Zlatans vara eller icke vara i VM.

Men det är inte bara Zlatan Ibrahimovic som är tätt förknippad med spelbranschen, det gäller till exemepel även Svenska fotbollförbundet som har Svenska spel som långvarig huvudsponsor.

Och det får också konsekvenser – för till exempel tv-profilen Patrick Ekwall.

I ett Facebook-inlägg, apropå Zlatans koppling till spelbolag, tar Ekwall själv upp en episod där han nyligen inbjöds till att spela in en reklamfilm för Ica där han skulle agera med bland andra Janne Andersson och Andreas Granqvist. Men bara dagar innan inspelningsdatum blev han uppringd och bortplockad ur filmen på grund av hans engagemang i spelbolaget Leo Vegas.

”Peta i småsaker”

”’Svenska Fotbollförbundet vill plötsligt inte att du ska medverka i filmen’.
’Näha, varför då?’, undrade jag.
’För att Svenska Spel inte vill detta, då du har ett samarbete med Leo Vegas’", svarade producenten, skriver Ekwall.

I inlägget är han frågande till Svenska fotbollförbundets beroende av det statliga spelbolaget.

”Jag har full förståelse för att Svenska Spel vill ha del i strategiska beslut, de har länge varit svensk idrotts (och fotbollens) absolut största sponsor, de gör och har gjort mycket för svensk idrott. Jag har den största respekt för Svenska Spel och deras verksamhet.
Men att ge sig ned på den här nivån och peta i småsaker?”

Tidningen Resumé har varit i kontakt med fotbollförbundet som bekräftar att de stoppat Ekwall från att deltaga i reklamfilmen.

– Svenska Spel har inte haft något med beslutet att göra. Det var vi som tyckte att det var bättre att ha med någon som inte förknippas med en konkurrent till vår viktigaste partner, i en reklamfilm där vi själva medverkar. Vilket ju är ganska logiskt, och helt odramatiskt. Vi ser alltid till våra samarbetspartners intressen. Det gäller inte bara Svenska spel, säger kommunikationschef Andreas Jansson i ett mejl till Resumé och fortsätter:

– Det är inte frågan om att Svenska Spel blockerar samarbeten. De har ett avtal med oss som ger dem vissa rättigheter. Det är upp till oss att se till att vi uppfyller dessa åtaganden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.