Henrik Schyffert känner igen sig i ”Sjölyckan”: Kunde relatera som nyskild

avJakob Meijer

Henrik Schyffert har huvudrollen i TV4:s nya komedi ”Sjölyckan”.

Och han känner igen sig i sin roll som tvingas samsas med släkten på sommarstället.

– Jag kunde relatera till det där med att komma dit med en ny tjej som inte varit där förut, när man är nyskild, säger Henrik Schyffert.

I ”Sjölyckan” får man följa syskonen Thomas och Klara som på sommaren samsas under samma tak, med respektive och barn, på pappans sommarställe i Stockholms skärgård.

Henrik Schyffert, som spelar nyskilda Thomas, tycker det är hög igenkänningsfaktor.

– Jag har själv pappas hus på Ölund och så kommer vi dit allihopa, syskon, barn och barnbarn, och alla har sina egna idéer om hur det ska vara, säger han till Nöjesbladet.

Likheter med förhållandet med Nour El Refai

I serien tar Thomas med sig sin nya yngre flickvän som aldrig tidigare träffat släkten. Henrik Schyffert ser även där likheter med sitt eget liv. Schyffert, som skilde sig från författaren Bea Uusma 2012, är sedan några år tillbaka tillsammans med komikerkollegan Nour El Refai.

– Sen kunde jag relatera till det där med att komma dit med en ny tjej som inte varit där förut, när man är nyskild. Den biten känner jag igen. Jag har ju själv gjort det där precis, säger han och fortsätter:

– Det var hög igenkänning tycker jag. Det är svårt med de där idéerna, som alla har sett men som ingen har sagt. Och det här känns som en sån idé. På så sätt är det tydligt kul.

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Henrik Schyffert.

I ”Sjölyckan” spelar han mot Hans Mosesson, Malin Cederbladh, Gustaf Hammarsten och Shima Niavarani, som gör rollen som Thomas flickvän. Schyffert hyllar den stjärnfyllda ensemblen.

– De är ju så duktiga allihopa, jag är som värsta rookien i det här sammanhanget. Så jag försökte bara hänga på. Att bara improvisera med Gustaf Hammarsten, då får man vara vaken. Han har gjort fantastiska saker innan. Det var nyttigt, man fick vara på tårna.

”Mer drama än ’Solsidan’”

För regi står ”Solsidan”-skaparen Felix Herngren och Emma Bucht, som båda regisserat SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen”.

– Jag tycker ”Sjölyckan” hamnar fint mellan de serierna. Lite mer flabbig än ”Bonusfamiljen”, lite mer drama än Solsidan. Där någonstans hamnar den, säger Henrik Schyffert, som jobbade med Felix Herngren i ”Solsidan”-filmen.

Tror du att det kan bli samma succé?

– Ingen aning. Om jag hade vetat att det skulle gå bra hade jag inte blivit bedd att prata med Aftonbladet. Då hade jag bott på Hawaii, säger han och skrattar.

”Sjölyckan” har premiär på TV4 fredag den 6 april, klockan 21:30.

ARTIKELN HANDLAR OM