Så vill din partner ha sex – egentligen

RELATIONER

Unik enkät om våra hemliga sexönskemål

Handen på hjärtat – vet du verkligen hur din partner vill ha det i sängen? Egentligen.

Söndag har lyft på täcket och tagit reda på vad din partner drömmer om i hemlighet.

Vild & galen. Många män längtar efter att slänga upp frugan på diskbänken och bara köra på.

Rädsla för att såra, för att komma med krav eller för att genera partnern gör att vi inte vågar berätta vad vi vill ha. Och vad vi saknar. Därför förblir många av våra sexuella önskningar ouppfyllda - bara för att modet sviker.

– Om jag får sticka ut hakan tror jag att det finns en föreställning om att det är större skillnader mellan kvinnors och mäns önskningar än vad det egentligen är, säger sexologen Linn Heed.

Och visst är det så, visar Söndags enkätundersökning. Både kvinnor och män tycker till exempel att de får alldeles för lite sex och för dålig variation.

– Vi vill vara spontana men fastnar så lätt i det där gamla vanliga ”lördagkvälls-sexet”. Många män längtar efter att slänga upp frugan på diskbänken och bara köra på. Men det är inte så lätt att vara ”wild and crazy” i en vardag med snoriga barn och långa arbetsdagar, menar Linn Heed.

Oralsex svårt att ta upp

Oralsex är en hemlig önskan som många har svårt att ta upp med sin partner – både bland kvinnor och män.

– För mäns del kan det handla om en hemlig önskan att få komma i munnen på sin partner. För kvinnor handlar det ofta om en önskan om mer och under längre tid. Kvinnors och mäns upphetsning ser olika ut. Kvinnor behöver ofta längre tid på sig för att bli riktigt tända och oralsex är ett väldigt bra sätt att bli upphetsad på, säger Linn Heed.

Att bjuda in en tredje person i sängkammaren kan vara ett känsligt kapitel. Men här är de hemliga önskningarna någorlunda lika för båda könen. Män har helst en trekant med en kvinna till. Kvinnor bjuder gärna in en extra man att rumla runt med.

Men fler än tre personer samtidigt verkar vara för mycket. Gruppsex är inte särskilt populärt vare sig bland kvinnor eller män.

Sexleksaker populära

Sexleksaker är däremot kul. Det tycker både kvinnor och män. Hälften av alla tillfrågade anser att sexleksaker fungerar som en extra krydda i sexlivet.

– Killar tycker ofta att det är jättehäftigt när kvinnan tar initiativet. Att plocka fram en massagestav och tillsammans upptäcka nya sätt att ha sex på är ofta väldigt lyckat. Men man behöver ju inte börja med den allra största storleken, det kan lätt ge hans självförtroende en törn, säger Linn Heed.

För män är önskan att se sin kvinna i sexiga underkläder en hemlighet som kan vara svår att prata om. Men siffrorna talade sitt tydliga språk: två tredjedelar av alla män som svarade på enkäten skulle gärna se sin partner i sexiga underkläder lite oftare. Kvinnorna tycker tvärt om. De vill helst slippa se sina manliga sängkamrater i tangakalsonger.

Det här står på kvinnornas önskelista

...och det här vill männen

Martin Ödman