Landeskogs nya poängsuccé – i Colordos kross

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Den hittills bästa säsongen under Gabriel Landeskogs NHL-karriär blir bara mer och mer grandios.

Han prickade in sitt 29:e mål, och stod för sin 25:e assist, när Colorado krossade LA Kings under lördagskvällen.

– Det är förstås kul när det går bra, men jag tycker fortfarande det finns saker jag kan förbättra, säger kaptenen till Sportbladet efter 7–1-segern.

I en period var det hyggligt jämnt mellan Avalanche och Kings i Pepsi Center.

Carl Söderberg stångade visserligen in sitt sextonde mål för säsongen efter knappt tio minuter, men bottenlaget från Södra Kalifornien hade fortfarande känning efter 20 minuter.

Sedan kom dock andra perioden – och då gick golvet ur tillställningen.

Foto: David Zalubowski / TT

Av’s gjorde sex raka mål och hade alltså förkrossande 7-0-ledning inför tredje perioden. Som förstås blev en enda lång transportsträcka. Det enda som hände var att Ilia Kovaltjuk lite snöpligt spräckte Semyon Varlamovs nolla.

– Det behövde vi, säger Gabriel Landeskog när vi når honom efteråt.

– Vi har inte alls spelat särskilt bra senaste sex veckorna, men förhoppningsvis kan vi använda den här urladdningen som starten på en bättre sekvens. Det flöt på ordentligt i den där andraperioden. Framförallt fick vi igång powerplay och det är så oerhört viktigt.

Som så många gånger tidigare under hösten och vintern hörde Gabriel själv till isens mest dominanta. Han stänkte in sitt 29:e för säsongen efter en stilig klapp-klapp-sekvens i ett powerplay precis i början av mittakten ,och lite senare var han inblandad i framspelningen till ett av finländske skyttekungen Mikko Rantanens två mål.

Det betyder att ”Gabbe” nu är uppe i sammanlagt 29 mål – milstolpen 30 kan vänta i måndagens pang-matiné mot Nashville kanske – och 54 poäng. Tidigare har han som bäst gjort 26 mål, så det här är redan den 26-årige kaptenens bästa säsong.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga...det är såklart kul när det går bra och 30 vore ju en fin notering, fortsätter han.

– Men samtidigt tycker jag fortfarande att det finns saker att förbättra. Jag har haft mycket chanser som det inte blivit mål på också. Det går alltid bli bättre.

Kedjekamraterna har hyggliga säsonger de också, milt uttryckt. Rantanen är uppe i 73 poäng och Nathan MacKinnon i 70. Det är blott andra gången sedan Avalanche-organisationen flyttade till Denver som två spelare samtidigt nått 70-barriären innan 50:e matchen är spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE