Kvinna åtalas – åt direkt ur salladsbuffén

avMalin Wigen

En 41-åring kvinna blev tagen på bar gärning när hon var i full färd med att äta direkt ur matbutikens salladsbar. Nu åtalas hon, skriver Kvällsposten.

En 41-årig kvinna har åtalats vid Malmö Tingsrätt efter en händelse som inträffade i en Coop-butik i Malmö den 8 februari i år.

Den aktuella dagen befann hon sig i butiken tillsammans med en väninna vid lunchtid – och blev tagen på bar gärning när hon var i full färd med att gräva med sina händer i salladsbaren och äta. Det var en av personalen som såg händelsen på en övervakningskamera. Via övervakningsfilmen kunde man även se kvinnan stoppa ned en flaska hostmedicin för 143 kronor i sin handväska.

I förhör berättar en av butikens anställda att hon gick fram och konfronterade kvinnan om stölden, och att hon påpekade att det var förbjudet att äta direkt ur salladsbaren.

Foto: TT
Montage.

Den åtalade kvinnan har erkänt att att hon åt direkt från salladsbaren utan att betala, något åklagaren rubricerar som bedrägeri.

– Jag erkänner det. Jag tog ett ägg med sås, säger kvinnan i förhör, skriver Kvällsposten.

Hon förnekar dock att hon ska ha stoppat på sig en hostmedicin, då hon hade pengar och saknade anledning att stjäla. Den händelsen har rubricerats som ringa stöld.

Butiken har yrkat om en ersättning på 366 kronor för resterande varor i salladsbuffén, som inte kunde säljas.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott

Bedrägeri

Coop