Efter kaoset – klubbpresidenten avgår

”Vill inte vara en del av en grupp idioter”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sporting CP:s president Bruno de Carvalho avgår.

Detta efter kaos i klubben och ultrasattack mot spelarna.

– Jag kommer aldrig glömma mina spelare, mitt tekniska team och min ledarstab. De var alla min familj under dessa fem år. Men för mig är det över, skriver Carvalho via Facebook.

Maskerade ultras som attackerade spelarna på träningsanläggningen. Sju spelare - inkluderat fyra portugisiska landslagsspelare - som bröt sina kontrakt. Kaos på samtliga plan i klubben.

Efter allt detta väljer Sporting CP:s kritiserade klubbpresident, Bruno de Carvalho, att avgå. Carvalho - som bland annat anklagades för att ha iscensatt attacken från ultrasgruppen - meddelar att han lämnar klubben efter fem år vid styret.

– Jag kommer aldrig glömma mina spelare, mitt tekniska team och min ledarstab. De var alla min familj under dessa fem år. Men för mig är det över, skriver Carvalho i ett långt meddelande på sin Facebook.

– Jag är inte längre en del av Sporting Clube de Portugal eftersom jag blev förråd. Jag vill inte vara en del av en grupp idioter som inte är förtjänta den luft de andas. I dag upphör jag att vara en evig medlem och adept i denna klubb. Sorgen är enorm, men besvikelsen dödade allting.

Enligt BBC kommer klubben ledas av en preliminär ledningskommitté fram tills ett nytt presidentval hålls den 8 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN