Vila ska ta HV71 till final

Av: Anna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlstad. HV71 skickade ut Färjestad ur kvartsfinalen – efter fyra raka segrar.

Nu ska man vila sig i form till semifinalen.

– Nu får vi chans att vila kropparna, säger målvakten Linus Söderström.

Foto: Bildbyrån

HV71 visade klass mot Färjestad genom att slå ut dem efter fyra raka segrar. Bredden i laget har varit en återkommande nyckelfaktor när spelarna själva fått säga sitt om anledningarna till framgångarna på isen.

En annan är målvaktsspelet.

Linus Söderström har gått från klarhet till klarhet under kvartsfinalerna och frågan är om Fredrik Pettersson-Wentzel har någon chans att sno tillbaka förstespaden.

– Det är skitkul! Det har varit en tuff matchserie. Jag är nöjd med mitt spel, det har känts bra. Det är ju slutspelshockey och mycket kan hända, säger Linus Söderström. 

Efter slutsignal jublades det högljutt i HV71:s omklädningsrum.

”Nu ska vi vila oss i form”

– Direkt efter matchen kändes det otroligt skönt. Det blev extra skönt när man tittade runt på de lagkamrater som varit här länge och åkt ut i kvartsfinaler tidigare. Till exempel Martin Thörnberg och Mattias Tedenby, de där Jönköpingsprodukterna som vet var den här klubben vill vara. Så det var kul att se deras miner och hur glada de var, säger målvakten. 

Vilka som HV71 får möta i semifinalserie är oklart. Men lagets nyckel till en finalavancemang bli att man vilar sig i form. 

– Vi kommer fokusera på vårt spel. Scouting kommer allt eftersom. Nu ska vi vila oss i form. Det är tuffa matcher och nu får vi chans att vila upp kropparna. Samtidigt ska vi försöka stanna inne i bubblan så gott det går. 

Din analys, varför blev det fyra raka mot FBK?

– De fokuserade på vårt spel och inte sitt eget. Vi i HV71 fokuserade på vårt spel helt och hållet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.