Republikansk senator om Trump: ”Har svårt med sanningen”

avNiklas Eriksson

NYHETER

President Donald Trump har startat ordkrig – bara timmar innan han ska övertyga republikanska senatorer om sin skattereform.

Trumps vrede riktas mot senator Bob Corker som han kallar ”inkompetent”.

– Trump är en serielögnare, säger Corker till CNN.

1 av 2 | Foto: Evan Vucci / TT / NTB Scanpix

Den republikanske senatorn Bob Corker från Tennessee ska gå i pension och ställer inte upp för nyval. Han har sedan beslutet varit en öppen Trump-kritker i presidentens egna läger.

Corker har tidigare kallat Vita huset för ett ”vuxendagis”.

Och på tisdagen har senatorn varit med i morgon-tv och levererat en totalsågning av presidenten.

”En serielögnare”

I CNN säger Corker att Trump är en ”serielögnare” som han ångrar att han gav stöd till under presidentvalet. Som han dessutom menar ”sänker USA”, skriver The Hill.

– Tyvärr tror jag att världsledarna är väldigt väl medvetna om att mycket av den han säger är osant, säger Bob Corker i CNN.

– Jag förstår inte varför han sänker sig till en så låg nivå. Det sänker vårt land.

Uttalandena kommer samma dag som Donald Trump ska träffa de republikanska senatorerna för att övertyga dem om sin skattereform, skriver The Hill. Corker sitter i budgetkommittén och beskrivs som en ”nyckelröst” för att Trump ska få igenom sin förslag.

För att det ska stoppas räcker det med att två republikaner röstar ner det, skriver The Hill.

Trump twittrar elakt om Corker

Men under morgonen verkar Trumps fokus ligga på Bob Corkers uttalanden. I ett antal tweets ger han sig på den avgående senatorn som han kallar ”en lättviktare”.

”Senator Corker är den inkompetente ledare för utrikeskommittén och titta hur illa USA har presterat. Han har ingen aning om att hela världen HAR skrattat åt och utnyttjat oss. Människor som lille Bob Corker har hållit USA tillbaka. Nu går vi framåt!” twittrar USA:s president Donald Trump.

Trump påstod också att Corker inte kunde bli omvald eftersom han inte fick presidentens stöd. Ett påstående senator Corker förnekade i morgon-tv.

Enligt Corker bad Trump honom vid fyra tillfällen att ställa upp för omval.

– Presidenten har stora svårigheter med sanningen, säger Corker i CNN.

Här är tre tillfällen då Trump visat missnöje över sina egna 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM