Liverpool CL-mästare efter Salahs tidiga mål

Egyptiern skadad i fjol – hjälte i år

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

För ett år sedan lämnade han finalen gråtande och skadad.

Ikväll tog Mohamed Salah revansch och sköt Champions League-titeln till Liverpool.

– Det var ingen strålande individuell prestation, hela laget var otroligt, säger egyptiern till BT Sport.

Finalen i Champions League mellan Tottenham och Liverpool var en fartfull och rafflande historia.

I två minuter.

Men efter att Moussa Sissoko tagit med hand och Mohamed Salah satt 0–1 till Liverpool på straff sänktes intensiteten. Chanserna uteblev. En lågkvalitativ förstahalvlek följdes av en bara snäppet bättre andra.

Origi dundrade in tvåan

Tottenham fick iväg något distansskott och enstaka halvchanser av Son Heung-min och inbytte Lucas Moura, men efter 87 minuter stod det fortsatt 0–1 och Liverpool var i anfall.

Då vinklade Joël Matip ut bollen till Divock Origi, som tog emot och smällde in 0–2.

Matchen slutade så. Jürgen Klopp, tränaren som blivit expert på att ta lag till stora finaler men de varit oförmögna att vinna, gick triumferande in på planen och kramade om sina spelare.

Skadade sig i fjol

Mohamed Salah jublade också. Egyptiern skadade sig i en närkamp med Sergio Ramos i fjolårets final, en match som Liverpool förlorade, och fick den här kvällen sin stora revansch.

– Alla är glada nu. Jag är glad över att spela i min andra raka final och till slut göra 90 minuter, säger Salah till BT Sport och fortsätter:

– Jag har offrat mycket för min karriär, att komma från en by och flytta till Kairo och vara en egyptier på den här nivån är otroligt för mig.

Titeln var Liverpools sjätte, en mer än Barcelona och Bayern München, vilket gör att bara Milan och Real Madrid har fler. För Tottenham var det första finalen – och andraplatsen – i föreningens historia.

”Bara en normal kille...”

Frågar du ytterbacken Trent Alexander-Arnold var segern välförtjänt för ligatvåan.

– Med säsongen vi haft förtjänade vi det mer än något annat lag. Vi har gjort något speciellt, vi har dominerat. Vi kommer inte se tillbaka på en makalös match, men vi kommer se att vi blev bäst i Europa. Jag är bara en normal kille från Liverpool vars drömmar just besannades, säger han till BT Sport.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE