Dackarna gick på knock i toppmötet

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Dackarnas Oliver Berntzon kraschade i heat tre.

Tidig seriefinal mellan Dackarna och Västervik.
Men det blev aldrig spännande.
Dackarna vann det heta Smålandsderbyt med 56–33 i elitserien i speedway.

Serieledaren Dackarna, SM-finalist i fjol, tog emot tabelltvåan Västervik hemma i Målilla – och jagade revansch från senast lagen möttes i de småländska skogarna. Då, i början av juni, tog Västervik en tung seger med 58–32 på hemmaplan och många hade hoppats, och trott, på ett desto mer spännande derby i returen.
– Det blir en tuff tävling. Alla måste spela sin roll, gubbe ett till sju måste göra det bra, sade Dackarnas lagledare Peter Karlsson till Vimmerby Tidning inför tisdagens drabbning.
Hur spännande det blev?
Inte särskit.

Ryckte ifrån

Dackarna fick en pangstart, vann det första heatet med 4–2 och följde sedan upp det med en femetta i andra. Där och då var ställningen 9–3. En ledning som växte till 11–7 och 16–8 och efter sju heat var Västervik rejält avhängt. Då hade Dackarna dragit ifrån till 29–13, inte minst tack vare en storåkande Piotr Pawlicki som blev poängbäst med 13 poäng.
Totalt svarade Dackarna för fem femettor och vann med 56–33.
Därmed tog tabelltvåan in viktiga poäng på Västervik, som knep bonuspoängen. Det skiljer nu tre poäng mellan lagen.
– Det var viktigt för oss att vinna för att hänga på Västervik i toppen, säger Dackarnas Patryk Dudek till Dagens Vimmerby.

Otäck krasch

Lite smolk i bägaren för Dackarna var dock att stjärnåkaren Oliver Berntzon kraschade i heat tre och ådrog sig ett djupt jack i höger tumme och en lårkaka, enligt Dagens Vimmerby.
– Huvudet är helt okej. Jag landade på hela högersidan så jag har slagit i från topp till tå. Jag har ont i skulderblad, axel, armbåge, hand och lår på högersidan. Handen och låret är värst. Jag har fått en rejäl lårkaka, säger Berntzon till tidningen, och berättar att han måste uppsöka sjukhus för att sys.
Regnade gjorde det även i Eskilstuna och Avesta, där matcherna Smederna–Vetlanda och Masarna–Piraterna ställdes in på grund av ovädret.
Samtidigt tog Indianerna en tung seger med 54–36 hemma mot Rospiggarna i Kumla.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Speedway