Stjärnan rasar mot streamingjätten

”Gör erotik av kidnappning”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Artisten Duffy är kritisk till Netflix och menar att de romantiserar våldtäkt. Arkivbild.
Foto: Ina Fassbender / TT
Artisten Duffy är kritisk till Netflix och menar att de romantiserar våldtäkt. Arkivbild.

Duffy rasar mot Netflix.

Artisten menar att streamingjätten romantiserar våldtäkt.

”Jag kan inte förstå hur Netflix kunnat bortse från hur vårdslöst, okänsligt och farligt detta är”, skriver hon i ett öppet brev enligt The Guardian.

Den walesiska artisten Duffy, 36, riktar skarp kritik mot streamingjätten Netflix. Anledningen är att hon anser att de romantiserar trafficking och våldtäkt via den populära filmen ”365 Days”, skriver The Guardian.

”Det smärtar mig att Netflix ger plats åt den sortens 'filmkonst' som gör erotik av kidnappning och som förvränger sexuellt våld och människohandel till en 'sexig' film. Jag kan inte förstå hur Netflix kunnat bortse från hur vårdslöst, okänsligt och farligt detta är", skriver hon i ett öppet brev.

Filmen har väckt reaktioner

Filmen har väckt reaktioner världen över, både positiva och negativa. Nöjessajten The Mary Sue har beskrivit filmen som ”en mjukporrversion av Stockholmssyndromet”. Den har även beskrivits som som en ohälsosam fantasi med våldtäktsvibbar.

Den handlar om hur en kvinna kidnappas av en maffiaboss och får ett år på sig att bli förälskad i honom. Den har även beskrivits som en polsk ”Femtio nyanser” och har legat på Netflix topplistor i flera länder under lång tid.

”Jag blev våldtagen, drogad och hölls fången under några dagar”

Tidigare i år gick Duffy ut och berättade att hon hade blivit kidnappad, drogad och våldtagen av en man. Det ska ha varit anledningen till att hon försvann från rampljuset efter världshiten ”Mercy”.

”Sanningen är, och snälla lita på mig. Jag är okej och säker nu. Jag blev våldtagen, drogad och hölls fången under några dagar”, skrev hon på Instagram då.

Foto: NETFLIX
Michele Morrone och Anna-Maria Sieklucka i ”365 days”.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN