Sirius ilska efter Malmös seger

avErik Avebäck, Malin Wahlberg, Per Bohman

UPPSALA. Sirius anser att domarna favoriserade Malmö FF.

Philip Haglund var särskilt irriterad efter matchen.

Det fick MFF:s Johan Dahlin att tända till.

– Han bara gnäller, gnäller och gnäller, säger målvakten efter 1–0-segern.

Malmö FF tog första segern senast mot Östersund, men hade bara fyra poäng efter tre matcher. Guldfavoriterna behövde därmed tre poäng mot Sirius för att den sämsta starten på tio år inte skulle vara ett faktum.

Under de tio senaste säsongerna har MFF aldrig haft färre än fem poäng efter de fyra första omgångarna. Båda lagen hade flera lägen att spräcka nollan, men det var mållöst i paus.

I stället kom matchens enda mål bara 47 sekunder in i den andra halvleken. Markus Rosenberg slog ett inlägg som Sirius-backen Jesper Arvidsson slog rakt i gapet till Sören Rieks som kallt kunde placera in 1–0.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Arg på domaren

Sirius tog sig till en del lägen i den första halvleken men hade svårt att skapa chanser efter Malmös ledningsmål. I den 84:e minuten ville hemmalaget ha straff efter att Axel Björnström fallit i straffområdet, men domaren friade.

Samme Björnström menade att domartrion aktivt gynnade Malmö FF.

– Min känsla är att det är straff under matchen. När jag såg situationen igen nu så känner jag igen att det är solklar straff, säger han och fortsätter:

– Det är tungt att bli bortdömda. Känslan är att det blivit så både mot AIK senast och nu mot Malmö också. Vi har domarna emot oss. Så känns det, fortsätter han.

Är det för att ni möter större lag, menar du?

– Min känsla är att de har mer att säga till om när det blir avgörande situationer. Det är väldigt frustrerande. Det är svårt att möta ett bra lag från början, men om de också får extra domslut så blir det extra svårt, säger Björnström.

”Han gnäller, gnäller och gnäller”

Philip Haglund var en annan hemmaspelare som var irriterad efteråt.

– Målvakterna får man ju inte röra men de får tydligen röra andra spelare, jag vet inte vad det står i regelboken, säger Haglund till C More och uttrycker sitt missnöje över domarinsatsen i stort.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

– Min upplevelse är att det döms åt ett håll idag. Det är flera gånger vi gör rena tacklingar men domarna blåser frispark.

Johan Dahlin, som tjafsade med Haglund under slutskedet av matchen, sågar Haglunds utspel.

– Det är onödigt att gnälla här. Det var inget särskilt, tycker inte jag i alla fall. Han bara gnäller. Gnäller, gnäller och gnäller. Jag säger inte att domaren ska blåsa frispark, men jag höll bollen. Han hade inte bollen. Jag förstår inte varför han gnäller! Varför ska han ut och gnälla?

Haglund antydde att målvakter har en egen regelbok, vilket får Dahlin att tända till.

– Det är Philip som har en egen regelbok. Han skulle haft gult i första, till exempel. Om vi målvakter har en egen regelbok så har Haglund tre-fyra stycken regelböcker.

Gall brände friläge

Malmö hade fler bra lägen i andra halvlek och Roman Gall fick ett friläge, men stod för en dålig första touch och målvakten räddade. Det blev ändå seger för MFF med 1–0.

– Det är viktigt att vi tar tre poäng. Vi skulle dödat matchen tidigare. Det borde ha blivit både 2- och 3–0. Det är klart att det är frustrerande. Men bortsett från de första 20 minuterna är det vår match även om vi inte gör en hundraprocentig insats, säger Markus Rosenberg.

Malmö går nu upp på tredjeplatsen i tabellen bakom Häcken och Djurgården på samma poäng. Ettan och tvåan har dock en match mindre spelad och möts i morgon.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM