Storvreta vann enkelt trots tränarbyte

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Storvreta, regerande svensk mästare i innebandy, har gjort sig av med huvudtränaren Andreas Harnesk.

I Uppsaladerbyt mot Sirius märktes inte turbulensen av alls, och Storvreta vann med klara 5–1.

– Vi har byggt det här laget under många år och vet vad vi ska göra, säger Storvretas forward Henrik Stenberg till Eurosport.

Storvreta är precis som vanligt ett topplag i innebandyns superliga. Trots det petas tränaren Andreas Harnesk. Enligt UNT ville klubben ha kvar Harnesk i en annan roll, men det ska han ha tackat nej till.

I derbyt mot Sirius klev Michael Rasi, som lämnade jobbet som sportchef i Storvreta efter förra säsongen, in som matchcoach bredvid assisterande tränaren Kristofer Widlundh.

"Mindre omställning för oss"

På planen gjorde sig inte förändringarna påminda. Storvreta var det klart bästa laget och vann med klara 5–1.

– Det är klart att det är en omställning men samtidigt har ”Koffe” (Kristofer Widlundh) varit med hela tiden och vi har byggt upp det här laget under många år och vi vet vad vi ska göra. Det är nog en mindre omställning för oss än för många andra lag, säger Henrik Stenberg till Eurosport.

SM-guld i våras

Andreas Harnesk kom till Storvreta inför förra säsongen och ledde laget till SM-guld i våras. Årets säsong har varit stabil, Storvreta ligger tvåa efter Falun och är på nytt en av favoriterna till SM-guldet. Det har dock funnits orosmoln, och efter en match mot Jönköping i slutet av november lämnade stjärnan Jimmie Pettersson planen efter en dispyt med tränaren.

– Det kanske behövde hända något i någon form. Styrelsen har jobbat på för att hitta ett sätt att jobba vidare på. Det finns svart på vitt att saker har hänt, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson till UNT med hänvisning bland annat till bråket mellan Harnesk och Jimmie Pettersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN