”Vi måste fundera på andra saker – vill inte säga något dumt”

Ilskan efter slutsignalen: ”Börjar bli jävligt trött”

avMax Persson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

NORRKÖPING. En seger av åtta möjliga.

– Vår bästa match för säsongen, kommenterar Norrköpingstränaren Jens Gustafsson efter torsken mot Blåvitt.

– Det här med prestationer. Jag börjar bli jävligt trött på det, menar Simon Thern.

Stor dominans. Massivt bollinnehav. Mängder av chanser och två stolpträffar. Ändå förlorade IFK Norrköping med 1–2 mot IFK Göteborg sedan Giorgi Kharaishvili avgjort sent.

– Hade inte Ioannis Anestis storspelat i dag hade det här slutat annorlunda, sa Poya Asbaghi som var missnöjd med mycket i det egna passnings-. och presspelet, men förstås väldigt nöjd med de många farliga omställningarna och de tre poängen.

Jens – nöjd med prestationen

Jens Gustafsson, som inte ville prata om det usla tabelläget under presskonferensen, var i stora drag mycket positiv till lagets prestation.

– Det är vår bästa match för säsongen. Det är jättetufft att inte få med sig något. Spelarna jobbar verkligen i 90 minuter och ska vara stolta över prestationerna. Förra året hade vi vunnit den här matchen till hundra procent.

Simon Thern förstår vad tränaren menar, men har samtidigt svårt att glädja sig över fina insatser när resultatraden för säsongen är följande: två torsk, fem oavgjorda och blott en seger.

Thern – ger fan i prestationen

Jens säger att det här var er bästa match?

– Ja, vad ska man säga. Kanske är det så, men vad fan hjälper det? Man är besviken och jävligt bitter. Vi har större förväntningar på säsongen än att vinna en match, spela fem oavgjorda och två förluster.

Thern fortsätter resonemanget:

– Det här med prestationer. Jag börjar bli jävligt trött på det. Vi måste växla upp lite. Vi måste vinna matcher och inte bara göra bra prestationer. Vi måste fundera på andra saker att hitta på kanske. Men jag vet fan inte vad jag ska säga. Jag är irriterad nu och vill inte säga något dumt.

Är det kris just nu – rent resultatmässigt?

– Ja, det kan man väl säga. Vi kom tvåa förra året och var bara två poäng från att vinna då. AIK vann på 67 poäng och vi hade 65. Nu har vi åtta efter åtta omgångar. Kan vi ens få ihop 65 poäng? Vi är absolut inte nöjda och det är inte tillräckligt bra just nu.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM