Danmark: ”Bara någon procents chans”

avTomas Ros

Foto: Foto: REUTERS och BILDBYRÅN
KRÄVS 18 SPELARE? Danmark är stor underdog mot Tre Kronor i kväll. Kanske skulle de behöva hela laget på isen samtidigt...

KÖLN. Danmark - mot ett stjärnspäckat Tre Kronor.

En utmaning som heter duga för förbundskapten Janne Karlsson och hans danska pojkar.

– Ett av de bästa svenska landslagen någonsin. Blir en utmaning för oss och vi har nog inte många procents vinstchans, säger Karlsson.

I kväll ställs Danmark mot Tre Kronor och ser man till historiken så talar inte mycket för Danmark, ingen seger mot storebror Sverige. Oddsen blir inte bättre av att Tre Kronor har ett av sina bästa VM-lag någonsin i Köln 2017.

– Ja, du. En utmaning som heter duga för oss. Men Danmark tycker alltid det är kul att spela mot Sverige. Vi gillar läget, säger Janne Karlsson, förbundskapten för Danmark.

Och för Karlsson blir matchen speciell. Han möter ett lag med Henrik Lundqvist i målet och som har Joel Lundqvist som kapten.

– Ja, jag har följt pojkarna i många år. Hade dem i juniorlaget i Frölunda och i a-laget. Jag känner till dem väl och gläds över deras framgångar. De är speciella och deras vinnarskallar är enorma. Tävlar de inte mot något annat lag så tävlar de mot varandra. Viljan att vinna finns i deras dna, säger Karlsson.

”En skräll om vi vinner”

Danmark slog lite överraskande Tyskland i fredags med 3–2 i sudden death, och förlorade "bara" med 3–0 mot Ryssland. Inga trepoängare hittills, men gedigna insatser i alla fall.

– Det är en skräll om vi vinner. Men pojkarna gillar de stora matcherna på den stora scenen, det visade man mot Tyskland. Ska vi ha någon chans mot Tre Kronor så måste alla jobba mer än 100 procent och så lite medstuds. Vi har väl bara någon procents chans, säger Janne Karlsson.

Danmark riskerar inte att åka ur A-VM 2017. Anledningen är att man är arrangör 2018 och är därför garanterad en plats i A-VM. Det gör att laget kan spela avslappnat och utan press. Ett skönt läge inför derbyt mot storebror.

– Vi har allt att vinna, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM