Klart: Stjärnan skriver livstidskontrakt med Barcelona

”En speciell dag för mig”

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix

avJacob Larsson

FOTBOLL

Barcelona går som tåget i La Liga.

Och här kommer nästa glädjebesked för fansen.

Superstjärnan och trotjänaren Andrés Iniesta skriver livstidskontrakt med klubben.

Under fredagen gick ”Blaugrauna” ut med nyheten på sin officiella hemsida.

”Andrés Iniesta har skrivit ett livstidskontrakt med FC Barcelona i en deal som innebär att han stannar i klubben tills karriären är över”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Den 33-årige mittfältaren kom till Barcelona som tolvåring och har sedan dess varit klubben trogen. Han debuterade i A-laget den 29 oktober 2002 och har gjort 55 mål och 639 matcher för Barcelona, näst flest någonsin. Endast förre parhästen Xavi är värre med sina 757.

Sedan 2015 är han dessutom lagkapten i den katalanska storklubben.

Avgjorde VM-finalen 2010

Iniesta avgjorde VM-finalen för Spanien 2010 genom att sätta matchens enda mål i förlängningen mot Holland och har varit stjärna i det spanska landslaget under en lång tid.

Senare under fredagen höll klubben en presskonferens där Iniesta själv närvarade, och Barça-ikonen var stolt över förlängningen.

– Det här är en speciell dag för mig, precis som alla andra dagar, eftersom det är ett privilegium att få tillhöra den här klubben. Jag kommer att ge min kropp, själ och hjärta för Barcelona så länge som jag orkar, sa Iniesta till en samlad spansk presskår.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spanien

Xavi

La Liga