Nya segrar för Sjöström i ISL

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sarah Sjöström. Arkivbild.

Sarah Sjöström var snabbast i två av sina fyra individuella lopp under den andra dagen av tävlingarna i International Swimming League (ISL) i Budapest, Ungern.

Sjöström, som under fredagen vann på 100 meter fjäril och 50 fritt, inledde lördagen med att vinna på 100 fritt på tiden 51,17. På 100 meter individuellt medley vann Sjöström sedan på tiden 57,74.

Den 27-åriga svenska simstjärnan avslutade dagen med en tredjeplats på 200 fritt, tiden 1.54,61 var knappt tre sekunder långsammare än segraren och lagkamraten Siobhan Haughey från Hongkong, och en andraplats på 50 fjäril på tiden 25,25, halvsekunden långsammare än Béryl Gastaldello från Frankrike.

Vann lagkappen

Dessutom var Sjöström med och simmade hem den mixade lagkappen på 4x100 meter fritt tillsammans med Haughey och herrarna Simonas Bilis och Chad le Clos i ett av Energy Standards lag.

ISL är en mixad lagtävling i kortbana (25-metersbassäng) med tio lag som möts i matcher och samlar poäng. Grundserien avgörs i oktober–november och därefter tar sig de åtta bästa lagen till semifinal. De fyra bästa lagen därifrån tävlar sedan i finalen senare i november.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN