Isabella Löwengrip erkänner bluffen

Hela bolagskoncernen kraschade: ”Vi räknade fel”

Publicerad:
Uppdaterad:
Isabella Löwengrip erkänner bluffsiffrorna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”
Foto: TV4 ”Nyhetsmorgon”
Isabella Löwengrip erkänner bluffsiffrorna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”

NÖJE

Sponsorerna drog sig ur efter att Isabella Löwengrip avslöjats med bluffsiffror.

Nu är hon tacksam över avslöjandet – trots att det följdes av ett personligt sammanbrott.

– Det är okej och idag är jag tacksam för den där kraschen för jag kom ur ett liv som var som ett fängelse, säger hon i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Det tog bara tre månader från att bluffsiffrorna avslöjades till att Isabella Löwengrip, 30, höll på att gå i personlig konkurs. Efter att ha varit sjukskriven i nästan ett år erkänner hon bluffen och säger att företagskraschen och hennes eget sammanbrott gjort att hon omvärderat sitt liv.

– Jag höll med om det som tidningen... själva syftet med varför siffrorna inte var som de ska och varför det blev som det blev med själva kraschen. Jag höll med, det blev liksom inte... vi räknade fel och det var därför det blev som det blev. Och det är okej och idag är jag tacksam för den där kraschen för jag kom ur ett liv som var som ett fängelse, säger företagsledaren och influencern i TV4:s ”Nyhetsmorgon” på tisdagen.

Bluffade om antalet läsare

Hennes företagsimperium kraschade efter att tidningen Expressen avslöjat att hennes blogg inte alls hade så många följare som påståtts. Några officiella siffror släpptes aldrig, men Löwengrip, som slog igenom under namnet Blondinbella, hävdade gång på gång att hon drev Skandinaviens största blogg med 1,5 miljoner läsare. Expressens granskning visade att hon snarare hade en knapp tredjedel, mellan 400 000 och 500 000 unika besökare varje månad.

Men i intervjun med TV4:s ”Nyhetsmorgon” vill hon ändå inte känna vid att hon lurat någon.

– Nej, utan det handlar om hur man räknar följarna. Vi utgick från 1,5 miljoner följare på mina plattformar och inte bara bloggen. Hur vi räknade skilde sig åt. Själva räckvidden är svår, säger hon i intervjun.

Efter avslöjandet drog sig sponsorer ur samarbeten med den uppmärksammade influencern. Hon tvingades säga upp personal, och sälja sitt hus. Hon sålde det viktigaste bolaget i sin koncern, Löwengrip beauty, i februari 2020 och har berättat att hon under de första månaderna efter bluffavslöjandet hösten 2019 förlorade en miljon varje månad.

”Jobbet kommer inte först längre”

Isabella Löwengrip gick in i en djup depression, men känner nu att hon lyckats vända sitt liv.

– Jag mår bra. Jag gjorde en ECT-behandling som man gör för en djup depression. Det låter läskigt, men det är en elchocksbehandling och man gör den på patienter som egentligen inte har nån livslust, säger Isabella Löwengrip i ”Nyhetsmorgon”.

– Det var inte av några ekonomiska skäl, det var inte därför jag blev deprimerad, utan det var just som jag sa när man har alla drömmar och mål, att de går i kras. Då blev jag ledsen.

Sjukskrivningen har lett till att hon ändrat sina prioriteringar.

– För första gången i mitt liv har jag insett, och det låter hemskt att upptäcka det här när man är 30 år, men att det är min familj som kommer först. Att det inte är mitt jobb som kommer först och jag har inte förstått i mitt liv att det varit så innan, säger Löwengrip i ”Nyhetsmorgon”.

Publicerad:

LÄS VIDARE