Poromaa bäste svensk i premiären

Av: Anna Rydén, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

RUKA/STOCKHOLM. William Poromaa hyllas efter att ha slagit sig in topp 15 i premiären.

Men själv var han inte helt nöjd med sin insats.

– Första varvet var inte bra, då vet jag inte vad jag höll på med, säger 19-åringen. 

William Poromaa gjorde succé i Sverigepremiären och vann herrarnas 15 kilometer fritt. Det gav honom en plats till världscuppremiären i Ruka. 

På 15 kilometer klassiskt blev Poromaa bäste svensk på en 15:e plats efter en stark avslutning på sista varvet. Det är första gången 19-åringen tar poäng i världscupen.

– Det är stålande. Mycket, mycket glädjande. Inte oväntat att han åker bra, men det där var en prestation med spets, säger SVT:s expert Anders Blomquist och fortsätter:

– Väldigt bra disponerat lopp. Han kanske kan tipsa Frida (Karlsson) lite om det där.

”Åkte och svamlade”

Men själv var Poromaa inte helt nöjd.

– Det var hyfsat. Men första varvet var inte bra, då vet jag inte vad jag höll på med. Jag åkte och svamlade bara. Jättemärkligt. Jag vet inte om jag var nervös eller vad det var. Men sedan tyckte jag att jag kunde åka på lite mer som vanligt och trycka på, säger han och fortsätter:

– Jag tror att jag slår många ganska bra åkare i dag i alla fall så jag får ta med mig det. 

Johannes Hösflot Kläbo, som fick se sig besegrad i sprinten, vann tävlingen i överlägsen stil. Norrmannen var hela 15,2 sekunder före ryssarna Aleksej Tjervotkin och Alexander Bojsjunov.

– Jag blev lite överraskad. Jag försöker öppna starkt och det var såklart kul att komma i mål och se grön skylt och att det var några sekunder ner, säger Kläbo som också hyllade Poromaa.

– Det är imponerade. Han är fortfarande ung så det är väldigt lovande.

Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE