Mäktiga sviten bruten – City tog 20:e raka ändå

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe

FOTBOLL

Manchester City släppte in mål på hemmaplan i Premier League för första gången sedan 15 december.

Trots det kunde laget ta sin 20:e (!) raka vinst under lördagen.

– Ibland fungerar det inte för anfallarna, men idag klev jag och Ruben Dias fram, säger mittbacken, och segerskytten, John Stones.

Den 15 december mot West Bromwich Albion var senast Manchester City lämnade en fotbollsplan utan att ha vunnit.

Sedan dess har laget bara vunnit och vunnit. Under lördagens möte med West Ham tog City sin 20:e raka vinst i alla tävlingar.

2–1-resultatet innebär dock att en annan mäktig svit bryts för den överlägsna engelska ligaledaren. Michail Antonios kvittering för West Ham var det första målet City släppt in på hemmaplan i Premier League sedan samma möte City senast gick segerlösa.

Två och en halv månader och sex Premier League-matcher sedan. Då kom målet efter att Ruben Dias styrt in en boll i eget nät. Om man endast räknar mål i Premier League som gjorts av en icke-City-spelare var det Mohamed Salah som gjorde det senaste på Etihad Stadium den 8 november. Detta för nio hemmamatcher i PL sedan.

Gjorde första målet i den ljusblå tröjan

I mötet med West Ham var det just Dias som gav hemmalaget ledningen efter en halvtimmes spel. Kevin de Bruyne slog ett inlägg mot mittbacken som dröjt sig kvar efter en hörna. Helt ren kunde Dias nickade bollen i nät. Hans första (i offensiv riktning) i City-tröjan.

West Hams kvittering kom endast minuter innan halvtidspausen, efter ett förarbete av Manchester United-lånet Jesse Lingard.

– I halvtid var vi lite nedslagna efter att ha släppt in mål sent i den första halvleken. Vi spelade inte den fria fotboll vi varit vana vid de senaste veckorna, säger John Stones till Citys hemsida.

Andra mittbacken avgjorde

Det var han som skulle pricka in segermålet. Efter att Stones blivit kvar efter en hörna kunde han förvalta Riyadh Mahrez precisa passning i den 68:e minuten.

– Alla gör sitt, och ibland kliver de som man inte förväntar sig fram. Idag var det jag och Ruben. Jag är glad över de tre poängen, och att vi kan hålla i vår svit, säger Stones.

Därmed befäster City sin stabila serieledning. I och med resultatet kan dock övriga Champions League-aspiranter knappa in på West Ham, som fortfarande ligger fyra.

Värt att notera är också att Sergio Agüero gjorde sin första start för City sedan den 24 november. Även då i ett Premier League-möte med West Ham. Han fick en timme, och lämnade planen mållös.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.