Förbundskaptenens bitiga svar till Mourinho

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:

FOTBOLL

Gareth Southgate slår tillbaka mot José Mourinho, Nicklas Bendtner får återigen uppslag och en svenskklubb delvis återupprättelse.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Gareth Southgate var inte sen att bemöta José Mourinhos vädjan inför trupputtagningen till den kommande landslagssamlingen. Tottenham-tränaren är bekymrad för sin stjärna – tillika landslagskaptenen – Harry Kanes välbefinnande. ”Tre matcher är uppenbarligen alldeles för mycket, särskilt för mina spelare”, sa Mourinho på en presskonferens tidigare i veckan. ”Jag räknar med att Gareth och Steve (Holland, assisterande förbundskapten) bryr sig om spelarna och jag tror inte att de vill förknippas med (en skada)”.

Svaret från den engelska förbundskaptenen var tydligt: ”Det enda José behöver göra är att se efter Harry Kane åt oss i april-maj. 55 miljoner människor förlitar sig på det”. Varpå portugisen kontrade: ”Jag kan i alla fall lova min vän Steve Holland och Gary att jag inte kommer spela Harry Kane i en enda träningsmatch”. Återstår att se om ordkriget fortsätter.

Det var sparsamt med skrällar i truppen som möter Wales, Belgien och Danmark. Däremot lämnades Phil Foden och Mason Greenwood utanför efter att ha brutit mot restriktionerna på Island förra månaden.

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN
Gareth Southgate.

DAGENS BENDTNER

Nicklas Bendtner har släppt sina memoarer och några storys ges stort utrymme i Daily Mail. Förutom bråken med Emmanuel Adebayor avhandlas även varför dansken valde att byta tröjnummer: ”Jag bytte från nummer 26 till 52 på grund av en spådam som mina mamma känner. Eller, ett medium som hon själv kallar sig. Hon anser att 26 är ett pissnummer eftersom 2 + 6 = 8, vilket är ett så kallat ’dåligt nummer’. Hon upptäckte det... på något sätt”.

Enligt mediumet borde anfallaren ha spelat med en sjua på ryggen: ”Mitt lyckotal. Oturligt nog var det redan upptaget. Och 25 (2 + 5 = 7) var Adebayors, vilket visar att alltihop var dålig karma. Vi landade i 52 till slut. När det blev officiellt trodde alla att det var en hint till min nya lön på 52 000 pund (ca 600 000 kr) i veckan”.

DAGENS STATS

Arsenal och Liverpool har nu mött varandra i tre straffläggningar på under ett år. Mikel Artetas gäng, som besegrade ligamästaren igår på Anfield, har vunnit två av dessa. I nästa runda väntar ett annat tufft motstånd i Manchester City för Arsenal.

DAGENS HÄMND

Brentford tappade snöpligt Premier League-platsen till Fulham i somras. Under torsdagskvällen fick Saman Ghoddos och hans lagkamrater delvis revansch när de besegrade Scott Parkers mannar hemma på Community Stadium. Said Benrahma stod för två av målen, Ghoddos fick 68 spelminuter och Pontus Jansson tittade på från bänken.

Foto: Andrew Couldridge / TT NYHETSBYRÅN
Saman Ghoddos spelade sina första minuter för Brentford i går.

DAGENS SVENSK

20-årige Benjamin Kimpioka, fostrad i Sirius, har skrivit på ett nytt kontrakt med Sunderland som sträcker sig över ett år med option på ytterligare ett. Tränaren Phil Parkinson säger nu att det är upp till svensken att bevisa sig: ”Vi är väldigt nöjd över att kontraktssituationen är löst”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.