De leder Musikhjälpen 2017

avLinn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

En popstjärna, en tv-profil och en radioprogramledare.

Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi leder ”Musikhjälpen 2017”

– Att leda Musikhjälpen är ett väldigt ärofyllt och utmanande uppdrag som jag inte kunde tacka nej till, säger Molly Sandén.

Veteraner har återkommit.

Men i år leder en helt ny programledartrio ”Musikhjälpen” i SVT och SR.

Det är artisten Molly Sandén, programledaren Kalle Zackari Wahlström och tv-profilen Farah Abadi som håller i det sex dagar långa insamlingsevenemanget. Årets tema är kampen mot barnsexhandel.

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det. Jag tänker att man får göra det man kan och jag ser fram emot att bli en del av jättekraften som Musikhjälpen besitter, säger Kalle Zackari Wahlström i ett pressmeddelande.

”Otroligt spännande”

Zackari Wahlström har lett program som ”Gymnastikläkaren” och ”Kalles sex liv” i SVT, medan Molly Sandén har över tio år lång artistkarriär i ryggen. Farah Abdai är programledare för ”Relationsradion i P3” och har de två senaste åren varit folkets ambassadör under ”Musikhjälpen”.

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad. Jag hoppas att vi kommer nå ut till alla tittare och lyssnare med årets tema, säger Farah Abadi.

Sänder från Umeå

– Jag ser fram emot att tillsammans med publiken och Kalle och Farah lära mig om årets tema så att vi kan vara med och hjälpa utsatta barn, säger Molly Sandén.

Trion sänder från Rådhustorget i Umeå med start den 11 december. Förra året samlade Musikhjälpen in över 49 miljoner kronor till kampen för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM