Dömer ut Lindelöf – näst sämst i United

avSimon Sjöstrand

Foto: OLI SCARFF / AFP

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har gjort succé i Blågult men fått kritik i Manchester United.

Nu kommer nästa smäll.

Svensken får näst sämst betyg av alla United-spelare när Manchester Evening News betygsätter inledningen av säsongen.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har hyllats för sina insatser i landslaget under VM-kvalet. Mittbacken fick fullt förtroende i dubbelmötet med Italien och var en av spelarna som fick bäst omdömen när Sverige tog sig till sitt första VM på tolv år.

– För mig såg det ut som att Italien spelade som Sverige ville, genom crossbollar. Och de (Sverige) hade två torn till mittbackar, sa fotbollslegendaren Diego Maradona i en stor hyllning till Lindelöf och lagkaptenen Andreas Granqvist.

Men i Manchester United har Lindelöf fått sparsamt med speltid. Svensken, som kom till klubben inför säsongen, har bara gjort två inhopp i Premier League och blev för första gången petad från en Champions League-elva i senaste mötet med Benfica.

”Hade varit överraskande”

– Det man kan säga om Vigge rent generellt är att han kommit till en av världens bästa klubbar som ung spelare och är under utveckling. Hade han kommit dit och presterat varje match och varit given direkt hade det också varit överraskande kan jag tycka, sa förbundskaptenen Janne Andersson i början av månaden.

Lindelöf har fått mycket kritik i de brittiska medierna och nu kommer en ny smäll.

Inför helgens ligamatch mot Newcastle har Manchester Evening News betygsatt United-spelarnas insats hittills under säsongen och där får Lindelöf... näst sämst betyg av alla.

Tidningen ger mittbacken en trea på en tiogradig skala.

”Har berövats på självförtroende”

”Har uthärdat den tuffaste starten en back fått i United sedan Laurent Blanc 2001. Var berövad på självförtroende innan han hjälpte Sverige besegra Italien”, skriver tidningen.

Bara Luke Shaw, 22, får sämre betyg med en tvåa.

”Shaw lär inte vara kvar i United efter januari om Mourinho får bestämma”, skriver tidningen.

Bäst omdöme får målvakten David De Gea, 27, med en åtta, medan – håll i er nu – Phil Jones, Ashley Young, Nemanja Matic, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Romelu Lukaku, Anthony Martial och Marcus Rashford alla får en sjua.

Manchester United–Newcastle börjar 18.30 på lördagen.