Anjas hyllning till Hansdotter

avMalin Wahlberg

ST. MORITZ. Frida Hansdotter passerade både Anja Pärson och Pernilla Wiberg efter bronset.

Nu hyllas hon av legendarerna.

– Helt underbart! Jag tycker att man ska hylla henne till max, säger hon.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Frida Hansdotter tog tredje raka VM-medaljen efter att ha kört upp sig i andra åket. Nu har hon fler i slalom än både Anja Pärson och Pernilla Wiberg.

Efter den historiska medaljen hyllas hon av legendarerna.
– Det känns skitkul att hon ändå får knyta ihop säcken. Det är härligt att se henne i andra när hon har haft en sjuk kamp och ändå tar medaljen. Jag tror att Frida innerst inne verkligen ville ta guldet och slippa ha det till VM i Åre, men varför inte ta det då och få sätta pricken över i:et i karriären.

Nu passerar hon dig i antal slalommedaljer i VM också.
– Ja, helt underbart! Jag tycker att man ska hylla till max. Hon har alltid gått lite under radarn och inte synts så mycket i media och kanske Inte fått den uppskattning man ska ge henne. Hon är så sjukt stabil och har haft sådana topplaceringar senaste säsongerna. Det kanske är för att hon inte har vunnit så mycket, men kollar man hur många pallplatser hon har är hon där uppe.

”Väldigt starkt”

Pärson följde tävlingen från svenska fjällen och var strålande glad efter medaljen. Pernilla Wiberg, på plats i norska fjällen, var lika glad.
– Jättekul verkligen. Det måste vara så himla skönt för Frida. Säsongen började lite halvbra. Efter att ha vunnit slalomcupen förra året och så går det inte som hon vill då börjar man fundera och blir osäker på sin åkning. Men i Flachau när hon vann och besegrade Shiffrin tror jag att hon fick en jätteviktig skjuts. Hon är faktiskt rätt stabil. Tre VM-medaljer är väldigt starkt, säger Wiberg som dock såg brister i åkningen.

– Om jag ska se med kritiska ögon på själva åkningen kan hon åka mycket, mycket bättre. Att ändå bli trea med den åkningen är fantastiskt. Jag ser fram emot slutet av säsongen, förhoppningsvis kan hon slå Mikaela Shiffrin igen. Det skulle jag tycka var häftigt.

ARTIKELN HANDLAR OM