Han blir IFK Göteborgs nya tränare

avMalin Wahlberg

Nu är det bekräftat.

Poya Asbaghi, 32, blir ny huvudtränare för IFK Göteborg.

– Det är en otrolig ära och jag har aldrig varit stoltare än jag är just nu, säger han.

Dalkurds Andreas Brännström var länge huvudspåret för IFK Göteborg och enligt uppgift till Sportbladet var tränarens överens med klubben om de personliga detaljerna. Men Dalkurd och Blåvitt kom inte överens.

– De (IFK Göteborg) är inte villiga att betala det vi kräver, sa Dalkurds sportchef Adil Kazil till Göteborgs-Posten tidigare under lördagen.

Räddade kvar Gefle

Sportbladet kunde under lördagen berätta att Poya Asbaghi, 32, i stället skrivit på för IFK Göteborg. Nu är det bekräftat.

– Vi har följt honom under en längre tid och är idag glada och stolta över att kunna presentera Poya
Asbaghi som ny huvudtränare för IFK Göteborg. Han står för en spännande och vägvinnande fotboll. Poya Asbaghi kommer att finns på plats då IFK Göteborg torsdag 7 december startar upp träningen efter ledigheten, säger sportchefen Mats Gren.

”Tror få personer säger nej”

Asbaghi, som tog över krisande Gefle i våras och räddade kvar klubben i superettan, har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det är en otrolig ära och jag har aldrig varit stoltare än jag är just nu, säger han på presskonferensen och fortsätter:

– Tanken var att jag skulle vara kvar i Gefle länge. Jag var helt inställd att träna dem, även om det skulle bli division ett. När en klubb som IFK Göteborg knackar på dörren tror jag att det är få personer som säger nej.

ARTIKELN HANDLAR OM