Elev ska ha bjudit på kakor innehållande sin mormors aska

avClaes Olsson

En gymnasieelev i Kalifornien ska ha bjudit sina klasskamrater på kakor innehållandes sin kremerade mormor. Nu utreder polisen händelsen, skriver Fox News.

Polisen i amerikanska delstaten Kalifornien utreder just nu ett annorlunda fall i staden Davis. Enligt Fox News ska minst en gymnasieelev ha sagt att de kakor hon bjudit på för två veckor sedan innehöll hennes mormors aska.

Polisen Paul Doroshov säger att nio stycken elever befaras ha ätit av kakorna. I ett utskick till föräldrar skriver skolan att detta inte innebär någon “hälsorisk på vårt skolområde eller för någon av våra studenter”. Föräldrar som Fox News pratat med är upprörda över hur skolan hanterat situationen och menar att det har tystats ned.

Oklart vilket brott

Utredningen baseras på elevernas uttalanden och händelsen benämns som märklig av lokalpolisen. Framför allt är det svårt att veta om ett brott faktiskt begåtts.

– Det finns en diffus lagparagraf om nyttjande av mänskliga rester, men jag vet inte om detta faller inom den, säger Paul Doroshov till NBC.

Kakorna har ännu inte undersökts.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Bakning