”Hur mycket kan man hata Barcelona?”

avSportbladet.se

Messi skadade sig, Neymar gjorde slut med sin flickvän, Cristiano Ronaldo pratade för första gången om våldtäktsanklagelserna.

Johanna Frändén och Simon Bank pratar sig igenom en tuff superstjärne-vecka i Sportbladets podcast Football Radical.

– Neymar har det jobbigt, Messi har det jobbigt, Ronaldo borde ha det jävligt jobbigt, säger Johanna Frändén.

I skuggan av en uppskjuten guldmatch i Sverige och en skuggning av Kylian Mbappé i Bondy tar sig Sportbladet-skribenterna Johanna Frändén och Simon Bank an fotbollsvärlden i veckans avsnitt av Football Radical.

De pratar om en bisarr presskonferens, om att Real Madrid anställt en Papphammar som chefstränare, om Sergio Ramos och Gerard Piqués identitetskris, om familjen Messis eventuella kontraspionage i Madrid och om Julen Lopeteguis frisyr.

– Hans uppenbarelse, med den här oironiska hockeyfrillan är i sig ett monument över en man som inte riktigt har kontroll, säger Johanna Frändén.

Inför Champions League funderar duon dessutom vidare kring det märkliga i att Barcelonas tyngste ledare låg bakom Antoine Griezmanns should I stay or Should I go-video (retroaktiv spoiler: stay) i Atlético de Madrid i somras.

– Det var äckligt, för det var så oerhört uttänkt, säger Frändén.

Mer då? En aktualiserad diskussion kring om man kan hata FC Barcelona. Det kan man, men borde inte, enligt Simon Bank:

– Jag hade lite småsvårt för det självgoda Barcelona, men sedan svängde jag, och det hängde ihop med en allmänpolitisk värld där ideologierna låg på dödsbädden. Där kom några som var dunderideologiska i sitt förhållningssätt. Jag tyckte att det var fullkomligt fantastiskt.

Dessutom prat om totalcykel, om Florentino Pérez känsla för humor, om grunge, italiensk fotbolls mest fertila par, en perfekt drottning i Milano, och om den senaste veckans flyktingbilder från Sydamerika och Nordafrika.

ARTIKELN HANDLAR OM