Trump ska ha betalat ex-porrstjärna för att hålla tyst

avSimón Bustamante

Mitt under presidentvalskampanjen ska Trumps stab ha betalat ut en miljon kronor till en ex-porrstjärna – för att hon skulle hålla tyst om en påstådd affär.

Det skriver Wall Street Journal – vars avslöjande snabbt dementerats av Vita huset.

– President Trump förnekar ännu en gång någon sådan händelse, säger advokaten Michael Cohen till tidningen.

Foto: Gabe Ginsberg / GETTY IMAGES
Stephanie Clifford ska ha träffat Donald Trump under en kändisgolfturnering.

Affären ska enligt Wall Street Journal ha skett tio år innan USA:s senaste presidentval – närmare bestämt i juli 2006, när Stephanie Clifford ska ha träffat Donald Trump under en kändisgolfturnering vid Lake Tahoe.

Enligt tidningen ska affären ha skett bara ett år efter att Trump gifte sig med sin tredje och nuvarande fru Melania.

I oktober 2016, mitt under presidentvalskampanjen, ska Trumps stab ha gjort upp med ex-porrstjärnan – och betalat ut 130 000 dollar, drygt en miljon kronor, för att hålla tyst om den påstådda affären med USA:s blivande president.

Vita Huset: Gammal skåpmat

Vita huset har dementerat Wall Street Journals avslöjande.

– Det här är gamla, återanvända redogörelser som publicerades och dementerades innan valet, säger en talesperson för Vita huset till tidningen.

Enligt Wall Street Journal var det Michael Cohen, en av Donald Trumps advokater, som ansvarade för överenskommelsen och utbetalningen av pengarna. Han har inte velat svara på några frågor men säger i ett uttalande till tidningen att ”president Trump ännu en gång häftigt förnekar någon sådan händelse”.

Advokaten: ”Grundlösa anklagelser”

Samma månad som Trumps team ska ha köpt Stephanie Cliffords tystnad publicerade Washington Post den numera ökända ”grab them by the pussy”-videon, där Trump skryter om att tafsa på kvinnor.

Trump avfärdade sina egna kommentarer som ”omklädesrumssnack”. Sedan presidentvalskampanjen har han anklagats av uppemot sexton kvinnor för ”olämpligt beteende”, sexuella trakasserier – och rent av övergrepp.

– Det här är andra gången som ni lyfter fram grundlösa anklagelser mot min klient. Ni har försökt hålla liv vid den här falska berättelsen i över ett år – en berättelse som konsekvent har förnekats av samtliga parter sedan åtminstone 2011, säger Michael Cohen vidare i sitt uttalande.