Liverpool-stjärnan opereras: ”Kan inte riskera någonting”

avDaniel Sörensen

I december tacklades han hårt i matchen mot Burnley och tvingades av planen med en fotledsskada.

Nu bekräftar Liverpool att mittbacken Joe Gomez ska opereras.

– Det är en stor smäll för honom och för oss, säger tränaren Jürgen Klopp.

I början av december bars Liverpool-mittbacken Joe Gomez, 21, ut på bår i matchen mot Burnley. Han hade glidtacklats hårt av motståndaren Ben Mee och skadat ena fotleden väldigt allvarligt.

Det konstaterades att det handlade om en fraktur och klubben meddelade att han troligtvis skulle vara borta i sex veckor.

– Efter den första glidtacklingen så sa jag till domaren ”snälla, säg åt dem att inte göra så”. Någon måste säga ”sluta gör så där”. De första tacklingarna, jag fattar att publiken gillar det, och jag förstår att det är en del av spelet. Men det kostade Joe Gomez en skada, sa Liverpool-tränaren Jürgen Klopp efter matchen.

Comebacken försenas

Nu kommer nästa smäll för Liverpool – Joe Gomez skada är värre än vad som först befarades.

Sky Sports skriver att mittbacken kommer att genomgå en operation för att underlätta hans rehabilitering. Det kommer att hålla honom borta från spel på obestämd tid. Klubbens medicinska team hoppas att han kommer att kunna spela innan säsongen är slut.

– Det är en stor smäll för honom och för oss, för innan skadan var han i fantastisk form. Men vi kan inte riskera någonting eftersom han är för värdefull, både den här säsongen och i framtiden. Han får komma tillbaka när han är redo, säger Klopp enligt Sky Sports.

”Svårt att svälja det”

Själv säger Joe Gomez:

– Det är givetvis svårt att svälja att jag blir borta längre än vad vi först trodde, men det är en del av den här branschen. Det svåraste är att jag inte kan hjälpa laget på planen. Det viktigaste nu är att komma tillbaka snabbt, och den här proceduren kommer att hjälpa mig med det.

Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM