Oskar Sundqvist knäckte Calgarys svit

Svensken målskytt för St.Louis Blues: ”Räknas också”

avPer Bjurman

Foto: Jeff McIntosh / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Oskar SUndqvist jublar efter sitt mål.

NEW YORK. Calgary hade inte förlorat en hemmamatch under ordinarie speltid sedan femtonde november – men under lördagen dök Oskar Sundqvist upp och släckte de västkanadensiska flammorna med sitt sjätte mål för säsongen.

– Jag missade pucken två gånger, men till slut gick den in. De målen räknas de också. Hoppas att vi som lag nu kan hålla fötterna på jorden och inte slappna av för mycket bara för att vi vunnit en match, säger den reslige St. Louis-centern till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det var ett lag i medvind och ett i motvind som gick i clinch i gamla Saddledome och oddsen sa förstås att det förstnämnda skulle få gå in i julvilan med två nya poäng – utan att behöva anstränga sig alltför mycket.

Men det blev det inget med. St. Louis Blues samlade sig till en av säsongens bättre insatser och såg till att Calgarys svit a tio hemmamatcher utan förlust under ordinarie speltid bröts.

”Hoppas vi behåller fötterna på jorden”

– Det var en viktig match för oss och ja, vi spelade riktigt bra. Framförallt defensivt. Vi släppte in till mycket och när de fick chanser tog Jake Allen hand om puckarna, säger Oskar Sundqvist på telefon från Alberta.

– Tyvärr har vi haft lite svårt med kontinuiteten och inte kunnat få ihop särskilt många bra matcher i rad. Jag hoppa vi kan göra det nu, att vi behåller fötterna på jorden och inte slappnar av för mycket bara för att vi vunnit en match.

”Sunken” var den som satte kniven i hjärtat på Flames, och tog livsandarna ur dem, när han med sitt sjätte mål för säsongen krigade in 3-1 i början av tredje perioden.

– Jag missade pucken två gånger, men till slut gick den in. De målen räknas de också, kluckar han.

”Känner mig strkare och snabbare”

– Det har överhuvudtaget gått helt okej för mig i år. Jag känner mig starkare och snabbare än ifjol och har dessutom fått göra några mål. Då växer självförtroendet.

Elias Lindholm hade assist på Flames enda mål.

▪▪▪

Ilia Kovaltjuk gjorde comeback för La Kings borta mot San Jose efter en månad på skadelistan – och vilken återkomst det blev för den ryske legendaren.
Först prickade han in 1-0 i ett powerplay efter fyra och en halv minut – sedan avgjorde han hela tillställningen genom att sätta 3-2 i ett friläge på övertid.

Erik Karlsson assisterade till båda San Joses mål – inklusive det Joe Pavelski styrde in till 2-2 när 31 sekunder återstod av tredje perioden.

▪▪▪

Montreals Philip Danault hade den typ av lyckosamma kväll i Vegas då allt fungerar och kassan bara växer och växer och växer…

Han hade bara gjort två mål under de 36 föregående matcherna, men fullbordade ett hattrick mot Vegas Golden Knights.

Det räckte till 3-3 vid full tid, sedan avgjorde Paul Byron för gästerna i sudden.

William Karlsson bidrog med assist till två av hemmamålen.

ARTIKELN HANDLAR OM