Foto: Frida Wismar
Rulltårta de luxe - vacker med med fräscha smaker.

Pistagerulltårta med vit choklad

5 (1 röst)

Pistagerulltårta med vit choklad – ni har 30 minuter på er och ni ska göra rulltårta utan elvisp – varsågoda, börja baka!
- Alltså, hur kul och hysterisk var inte den här utmaningen? Det passade mig perfekt, jag hade inte tid att tänka utan bara körde på, så all oro och prestationsångest jag lätt bygger upp hann inte infinna sig. Men nu gör vi en pistagerulltårta de luxe, så fräscha smaker och så vacker att titta på. Jag gillar att hålla just den här rulltårtan stilrent garnerad, säger Linn Utbult, vinnare i Hela Sverige bakar.

En portion blir en rulltårta på cirka 15 bitar.

Pistagerulltårta med vit choklad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Botten

  • 5 äggvitor, 150 g
  • 0.8 dl strösocker, 65 g
  • 2 ägg, små, ca 80 g
  • 3 äggulor, ca 60 g
  • 1.8 dl florsocker, 100 g
  • 1.3 dl vetemjöl, 80 g
  • 1.5 dl pistagenötter, 100 g (mixade)
  • Pistagekräm

  • 1 dl vispgrädde, 100 g
  • 0.8 dl pistagenötter, 50 g (grovt mixade)
  • 40 g vit choklad, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal + 2-4 msk citronsaft
  • Smetanakräm

  • 2 dl smetana, 200 g
  • 1 dl florsocker, 50 g
  • 1 tsk vaniljsocker, eller vaniljpasta, 5 g
  • 1.3 dl vispgrädde, 75 g
  • 1 citron, rivet skal
  • citronsaft, efter smak
  • Garnering

  • färska blommor eller bär

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur boken Salt som socker (Bonnier fakta) av Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult. Frida Wismar (foto).