En början på nåt större

Publicerad:
Uppdaterad:

The Magic Numbers leder dig fram till altaret – och du kommer att svara ja

The Magic Numbers

The Magic Numbers (pop)

För ungefär ett år sen stod jag och trängdes längst inne i den lilla baren på Riche i Stockholm. Det gick knappt att andas.

Ryktet sa att det var värt att stå med näsan tryckt mot en främmande människas nacke. Ryktet sa att The Magic Numbers var ”det nästa stora”. Och så länge den akustiska spelningen varade hade ryktet rätt. Det var en fantastisk konsert där nallebjörnarna från Storbritannien spelade alla låtar de hittills skrivit. Eller åtminstone alla de kom ihåg just då.

Gruppens debutalbum suddar inte bort minnet av den kvällen, tvärtom. Syskonparen Stodart och Gannon lyckas inte riktigt hålla sitt outtalade löfte om det perfekta debutalbumet. Men det var aldrig meningen att de skulle explodera, erövra världen och försvinna. Deras musik – en kombination av The Bands skäggiga truckrock och The Mamas And The Papas blommiga folkpop – kommer att rosta lika sakta som Teenage Fanclub. Albumet känns som en början på nåt större.

The Magic Numbers stämsång leder dig fram till altaret. Efter det inledande spåret ”Mornings eleven” kommer du att svara ja.

Markus Larsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN