Kennet Anderssons hyllning till Ingesson

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

Två år sedan "Klabbe" gick bort

Foto: TT
Kennet Anderssons fina inlägg om Ingesson.

I dag var det två år sedan Klas Ingesson gick bort.

Nära vännen och gamle lagkamraten Kennet Andersson hade svårt att somna i natt.

– Idag känns det lite mer än vanligt. Idag gör det lite ont, skriver han i en hyllningstext på Instagram.

Klas Ingesson och Kennet Andersson spelade tillsammans i IFK Göteborg och i flera utländska klubbar och var dessutom en del av det lag som tog ett bejublat brons i VM 1994.

Efter att "Klabbe" gick bort, i dag precis för två år sedan, har Andersson pratat varmt om sin vän flera gånger.

Just i natt hade han svårare att somna än vanligt. I en lång text på Instagram, tillsammans med en bild på dem båda, hyllar han den gamle fotbollshjälten.

"Blixtrar till i skallen"

"Jaru Klabbe, två år har gått. Det kan hända att det finns dagar då du inte dyker upp i huvudet, jag vet inte riktigt, men förmodligen inte. Förmodligen så blixtrar du till där bak i skallen nån gång per dag även om jag inte tar fram dig i tanken alltid. Men ofta gör jag det. Tar fram dig i tanken. Oftast gör det gott. Oftast så skrattar du och slänger iväg nån hafsig kommentar som inte betyder nåt för den tredje person som skulle stått bredvid", skriver han bland annat och fortsätter:

"Men idag känns det lite mer än vanligt. Idag gör det lite ont. Behöver nog få känna det. Inte ducka. Det känns. Det trycker i huvudet och andningen blir tyngre. Men det det är inte farligt, det vet vi. Imorrn rullar vi på igen. Ja, du vet hur det blir. Typ "nu kör vi"!"

Se hela inlägget nedan.